Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 9 februarie, prefectul Alexandru Moldovan, subprefectul Alexandru Salup și comisar șef de poliție Livia Grigoraș, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte (S.P.C.P.) Suceava, au participat în sistem videoconferință la ședința de analiză și evaluare pentru anul 2021 a activității Direcției Generale de Pașapoarte din cadrul M.A.I. și unităților subordonate.

În termeni statistici, activitatea este definită de următorii indicatori:

1.La ghișeele serviciului au fost preluate 686 cereri de eliberare a paşapoartelor din care:

  • 44.627 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice;
  • 3.059 cereri de eliberare a paşapoartelor simple temporare.
  • Prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, în perioada 01.2021-31.12.2021, au fost primite şi soluţionate 17.060 cereri.

2. Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate (CRDS) au fost preluate

la ghişeele serviciului un număr  de  1.821  cereri (1799 cereri pentru pașapoarte simple electronice și 22 cereri pentru pașapoarte simple temporare).

3. Cu privire la schimbarea domiciliului din străinătate în România, în evidențele proprii de pașapoarte s-au efectuat mențiunile necesare pentru un număr de 837 de persoane, deținătoare de pașaport cu domiciliul în străinătate

4. În anul 2021 s-au emis un număr de 029 paşapoarte, din care:

  • 3.088 paşapoarte simple temporare;
  • 43.941 paşapoarte simple electronice;

5. Prin ghişeul eliberări paşapoarte al serviciului s-au eliberat/livrat către solicitant un număr 799 pașapoarte simple, din care:

  • 3.039 paşapoarte simple temporare;
  • 33.760 paşapoarte simple electronice.

6. Au fost eliberate846 adeverinţe privind existența limitării exercitării dreptului la libera circulaţie a cetățenilor români în străinătate.

7. Au fost sancţionate contravenţional la regimul paşapoartelor 426 persoane

8. Pe linia prevenirii şi constatării cazurilor de încălcare a regimului paşapoartelor, aplicarea măsurilor restrictive şi relaţii consulare:

  • 1038 comunicări primite de la instanţele de judecată privind dispunerea de măsuri de suspendare temporară a dreptului la libera circulaţie pentru 1172 persoane;
  • 118 acţiuni desfăşurate în teren /de la distanță (telefon/poșta, poșta electronica…), în vederea punerii în aplicare a măsurii, din care:
  • a) 97 paşapoarte retrase la momentul instituirii măsurilor restrictive;
  • b) 21 procese verbale întocmite pentru lipsă la domiciliu şi transmise ulterior la instanţa de judecată;
  • 75 menţiuni în evidenţă referitoare la persoane decedate, respectiv la 14 persoane internate/ accidentate în străinătate;
  • 74 cetăţeni români reţinuţi sau arestaţi ce au încălcat legile statelor în care au călătorit şi despre care a fost informat şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Suceava;
  • au fost verificate un număr de 850 persoane şi au fost eliberate 3.846 dovezi care atestă sau infirmă existenţa limitărilor dreptului la libera circulaţie în străinătate (rezultate comunicate lunar Serviciului Restricţii Identificări şi Relaţii de Muncă în Străinătate din cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte) şi respectiv 4 adeverinţe cu situaţia paşapoartelor deţinute.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava