MOPAN Suceava

Guvernul propune un cadru general comun de dispoziții pentru punerea în practică a normele existente ale Uniunii Europene privind libera circulație a lucrătorilor.
Este vorba de un proiect de lege privind unele măsuri pentru îmbunătățirea exercitării pe teritoriul României a drepturilor conferite în contextul liberei circulații a lucrătorilor în cadrul UE.
Proiectul de act normativ stabilește că salariații din UE și membrii familiilor lor, în exercitarea drepturilor ce decurg din Regulamentul (UE) nr.492/2011 (accesul la locuri de muncă, condițiile de muncă și de încadrare în muncă, accesul la avantajele sociale și fiscale, etc.), beneficiază de protecție împotriva oricăror forme de discriminare pe criteriul de cetățenie sau naționalitate.
Proiectul de lege va asigura îmbunătățirea gradului de informare, pe de o parte, a lucrătorilor Uniunii Europene și a membrilor lor de familie cu privire la drepturile conferite acestora de legislația UE în contextul exercitării dreptului la liberă circulație în scop de muncă pe teritoriul României, dar și, pe de altă parte, a angajatorilor și a instituțiilor publice cu privire la aceste drepturi.
Conform proiectului de act normativ, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este autoritatea de stat în domeniul prevenirii și combaterii discriminării, desemnată petnru promovarea, monitorizarea și susținerea egalității de tratament pentru toți salariații din Uniune și membrii familiilor lor, fără discriminare pe motiv de cetățenie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava