Concert pascal
MOPAN Suceava

Bucureşti, 15 noiembrie 2012 – Mediplus, liderul pieţei de distribuţie farmaceutică din România, şi compania ASCENDIS, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării şi formării profesionale din România, lansează împreună „Managementul performant al farmaciei”, un program de formare profesională dedicat farmaciştilor, asistenţilor farmacişti şi managerilor de farmacie. Obiectivul acestui program este de a completa cunoştinţele tehnice ale farmaciștilor cu o serie de competențe complementare: relaționare, comunicare sau management. Toate cursurile dezvoltate în cadrul programului sunt acreditate de Colegiul Farmaciștilor din România, oferindu-le absolvenţilor posibilitatea de a obţine puncte EFC (Educaţie Farmaceutică Continuă).

„Valoarea unui parteneriat este dată de valoarea oamenilor care îl construiesc. Plecând de la această premisă şi de la faptul că Mediplus este un constant susţinător al investiţiei în oameni, ne-am propus să dezvoltăm pentru partenerii noştri, farmacişti, asistenţi farmacişti şi manageri de farmacie, o serie de cursuri de management şi comunicare, personalizate şi pliate pe nevoile şi aşteptările acestora. Dincolo de cursanţi, beneficiarii indirecţi ai acestor cursuri vor fi înşişi pacienţii care intră în farmacie. Calitatea tratamentului de care se bucură aceştia depinde substanţial de calitatea pregătirii personalului angajat în farmacia respectivă. Pe acest segment, proiectul dezvoltat de Mediplus şi ASCENDIS îşi va arăta adevărata eficienţă şi contribuţie”, declară Sorin Mirică, Business Unit Director PharmaRetail şi coordonator al programului din partea Mediplus.

„Iniţiativa Mediplus a venit într-un moment foarte bun pentru noi. La începutul anului 2012 am lansat programul 3D Medical Care, destinat medicilor, şi aveam, deja, în lucru un al doilea program gândit pentru personalul din farmacii. Ambele programe au fost create plecând de la o realitate a sistemului de sănătate românesc: atât farmaciştii cât şi medicii au doar de câştigat dintr-o mai bună relaţionare cu pacienţii. Profesia de farmacist a cunoscut schimbări fundamentale în ultimii ani. Dacă în urmă cu 20 de ani era suficient să ai cunoștințe ample în domeniul farmaceutic și să poți lucra cu rețete magistrale (abilități deprinse în facultate), astăzi farmacistul trebuie să fie în acelaşi timp farmacist, antreprenor, manager, consultant şi lider”, declară Radu Apostol, trainer şi coordonator al programului din partea ASCENDIS.

„Între obiectivele Colegiului Farmaciștilor din România se numără şi inițierea, promovarea, organizarea şi acreditarea, în domeniul său de competenţă, a formelor de educație farmaceutică continuă şi ridicarea gradului de competenţă profesională a membrilor săi. în acest context, iniţiativa lansării unui astfel de program educaţional este salutară. Dezvoltarea competenţelor de relaţionare şi antreprenoriat reprezintă o completare valoroasă a cunoştinţelor şi experienţelor fiecărui farmacist, cu atât mai mult cu cât numeroşi membri ai Colegiului nostru deţin propria farmacie, trebuind să urmărească şi indicatori de business”, declară Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa, Preşedintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Trainerii ASCENDIS implicaţi în acest proiect au la bază, pe lângă o experienţă relevantă în training, studii tehnice de specialitate, respectiv, medicină ori farmacie.

Versiunea pilot a programului „Managementul performant al farmaciei” a fost lansată în zona de Vest a ţării, urmând ca, pe parcursul anului 2013, programul să fie extins şi în celelalte regiuni. Pentru început, oferta educaţională cuprinde două module, unul de comunicare, unul de management. În viitor, se intenţionează introducerea în program şi a altor cursuri relevante pentru partenerii Mediplus.

Despre MEDIPLUS:

Înființată în 1997, Mediplus este compania nr. 1 în distribuția de produse farmaceutice şi parafarmaceutice din România, fiind liderul pieței de profil de peste 10 ani. Cu o echipă de aproximativ 1.000 de persoane, compania reunește mai multe divizii de import, distribuție şi promovare farmaceutică, făcând parte din A&D Pharma – cel mai mare grup farmaceutic din România. Cu o prezenţă teritorială remarcabilă (11 depozite locale şi unul național, dotate la cele mai înalte standarde GDP/ Good Distribution Practice), Mediplus dispune de toate echipamentele necesare pentru depozitarea, monitorizarea şi transportul medicamentelor în cele mai sigure condiții, de la producător la farmacie.

La ora actuală, Mediplus colaborează cu aproximativ 200 de furnizori interni şi externi, fiind totodată partenerul de încredere al unui număr de peste 4.000 de farmacii, situate în toate colţurile ţării.

Pentru mai multe detalii: www.mediplus.ro.

Despre ASCENDIS:

Înfiinţată în 1997, ASCENDIS este cea mai mare companie de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, cu o echipă de 40 de consultanţi şi facilitatori şi cu un portofoliu de peste 140 de clienţi constanţi. În anul 2011, ASCENDIS a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 4,2 milioane de euro.

În 2011, ASCENDIS Process Management a devenit singura firmă de training din România certificată drept centru de training şi certificare Lean Six Sigma de către International Association for Six Sigma Certification şi PEOPLECERT; ASCENDIS a adus în România certificările internaţionale SHRM (Society for Human Resources Management) pentru specialiştii în resurse umane; ASCENDIS a devenit prima companie din România acreditată să desfăşoare cursuri e-learning în domeniul asigurărilor.

Printre clienţii grupului se numără:

Actavis, Astra Asigurari, AstraZeneca, Berlin Chemie, Dent Estet, Europharm – GSK, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Pfizer, Terapia Ranbaxy, Sanofi Aventis, Servier Pharma, Teva Pharmaceuticals, Avon Cosmetics, Carrefour, Ikea România, Kaufland, Kraft Foods, Metro România, BCR, BCR BpL, BRD, BRD Finance, CEC Bank, Eximbank, Express Finance, Groupama, ING Asigurări de Viaţă, Millennium Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Volksbank, GE Money, Uniqa, Arctic, Bosch Rexroth, Cameron România, Continental Automotive, Dacia Group, Danone, Ford, Holcim, Saint Gobain, Wienerberger, Ericsson Telecomunications România, Ixia, Novensys Corporation, Oracle, Orange România, Orange Moldova, Moldtelecom, Vodafone, DSV Solutions, Acvatot, Dalkia, CEZ, GDF Suez, Enel, E.ON România, MOL România, Petrom, Rompetrol.

www.ascendis.ro.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava