Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Mii de suceveni au participat marţi de Ziua Naţională la parada militară care s-a desfăşurat în zona centrală a municipiului Suceava pe bulevardul Ana Ipătescu.

Acolo au defilat prin faţa oamenilor plutoane de militari dar şi tehnică de luptă şi intervenţii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni, Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din  Câmpulung Moldovenesc dar şi un pluton de pompieri militari din Republica Moldova.

Sucevenii prezenţi la paradă au putut admira şase steaguri istorice sub faldurile cărora militarii armatei române au luptat în cele două războaie mondiale.

 

Atracție: Batalionul 634 infanterie Petrodava din Piatra Neamţ și batalionul 335 artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoşani

Atracţia paradei a constituit-o batalionul 634 infanterie Petrodava din Piatra Neamţ care a defilat cu două transportoare amfibii blindate şi batalionul 335 artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoşani component al Brigăzii 15 mecanizate Podu Înalt care a defilat cu două tunuri tractate de maşini militare DAC 665B. Militarii din batalionul 634 Petrodava Piatra Neamţ supranumiţi „jderii” au acţionat în 2013 în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

 

Imnul național cântat de Sorin Ursan

Prin faţa miilor de suceveni mulţi copii cu steaguri tricolore în mâini au trecut autospeciale de intervenţii la incendii, pentru descarcerare, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru asigurarea primului ajutor în caz de accidente, dar şi câini antrenaţi pentru misiuni speciale.

Parada a fost încheiată de fanfara municipiului Suceava care a prezentat onorul. Trebuie spus că manifestările de Ziua Naţională care au inclus şi un serviciu religios oficiat de un sobor de preoţi în faţa Bisericii Sf. înviere au debutat cu intonarea imnului de stat. „Deaşteaptă-te române” a fost cântat live de Sorin Ursan suceveanul care s-a făcut cunoscut la showurile „Românii au talent” şi „X Factor”.

După interpretare el a primit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, „diploma de merit” pentru activitatea sa în slujba culturii.

 

Steag românesc de 150 de metri pătrați pe cerul Sucevei

Au rostit discursuri în care au evindențiat importanța zilei de 1 decembrie, prefectul Constantin Harasim, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Este de menționat faptul că la finalul paradei Drapelul României, un steag uriaş de 150 de metri pătraţi, a fost purtat pe cerul Sucevei de un avion al asociaţiei Bucovina Fly Club.

Lungu lângă PNL, Băișanu lângă PSD

Parada militară de Ziua Națională a reunit sub același acoperiș mai mulți politicieni, lideri de partide și directori de instituții. Printre aceștia, senatorii PNL Gheorghe Flutur și Steliana Miron, senatorii PSD Ovidiu Donțu și Neculai Bereanu, deputații PNL Ioan Bălan și Alexandru Băișanu, deputatul independent Cezar Cioată, președintele PMP Corneliu Popovici cu candidatul acestui partid la primăria Suceava, Marian Andronache.

De menționat că primarul independent Ion Lungu s-a așezat lângă echipa PNL iar deputatul PNL Alexandru Băișanu lândă echipa PSD.

Mii de suceveni la parada militară de 1 decembrie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava