MOPAN Suceava

Ediţia de toamnă a expoziţiei Mineralia este dedicată bijuteriilor unicat, create din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar.
Pietrele naturale de podoabă folosite în crearea bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri. Cele mai pure dintre acestea se numesc geme.
Pietrel epreţioase – safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul – precum şi multe pietre frumoase – granatul, malachitul, lapislazuli, turcoazul (peruzeaua), jadul, agatul sau chihlimbarul – sunt cunoscute din timpuri străvechi.
În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute, greu accesibile, dar la fel de interesante: aventurin, labradorit, turmalină, acvamarin, rodocrozit, serafinit, tanzanit, opal negru sau opal etiopian.


Toate aceste pietrele puteţigă si la expoziţia Mineralia, într-o mare varietate de bijuterii: colier ecu cristale neşlefuite în forma lor naturală; mărgele rotunde, ovale, aplatizate; mărgele şlefuitea lungit, briolet, în formă de pară sau picatură; pandante, cercei sau inele cu pietre montate şlefuite ca boşon (semirotund) sau tăiate şi şlefuite unghiular. Acestora se alătură bijuterii moderne cu pietre naturale prezentând tăieturi şicombinaţii fanteziste.
Descoperiţi frumuseţea şi strălucirea pietrelor, perlelor şi chihlimbaruluiî nexpoziţia deschisă la parterul a.
Programul de vizitare este zilnic 9-17.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava