Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat vineri, 11 noiembrie a.c., la deschiderea primei ediții a festivalului Ferentari JazzFest.

Vasile Dîncu a înmânat Alexiei Mirițescu unul dintre premiile de excelență acordate de organizatori elevilor participanți la concursul de pian „Culoarea sunetului”, desfășurat în prima zi a festivalului. La concus au participat 18 copii cu vârste între 5 și 11 ani. Al doilea premiu de excelență a fost acordat Sofiei Preoteasa, iar marele premiu a fost câștigat de Daria Popescu. Toți cei 18 participanți au fost premiați cu diplome și premii în bani.

Cartierele populare sunt cartierele unde pulsează viața, sunt cartierele unde se nasc marii artiști, marii scriitori. Ce se întâmplă aici este aproape unicat în țară. Nici nu încerc să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă de 10-15 ani ar fi putut să existe o colaborare între Guvern și Primăria sectorului 5, între Guvern și Primăria Generală a Capitalei. Cred că Bucureștiul ca și capitală ar fi fost cu totul în altă parte în ceea ce privește viața oamenilor în aceste locuri”, a declarat ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.

Participarea viceprim-ministrului Vasile Dîncu a avut loc în contextul în care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) colaborează, alături de Primaria Municipiului București și Primăria Sectorului 5, la un proiect sprijinit de Ambasada Franței ce are ca scop regenerarea urbană a cartierului Ferentari.

În parteneriatul pe care îl avem cu Primăria Generală și cu Primăria Sectorului 5 nu ne limităm la a face muzică, spectacole, a încerca să le demonstrăm oamenilor din cartierele populare că și ei contează, că au drepturi egale pentru cultură și toate formele de viață bună pe care le putem închipui. Aici vor urma și alte proiecte legate de îmbunătățirea calității de locuit, a transportului, a locurilor publice. Este un proiect complex care se va derula pentru câțiva ani„, a declarat ministrul dezvoltării.

* * *

Organizat în Piața Ferentari de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 și Asociația Culturală Spectaculis, Festivalul Ferentari JazzFest își propune diversificarea și creșterea atractivității și accesului la oferta culturală. Conceptul festivalului este acela de a aduce  evenimentele de marcă în proximitate, în inima cartierelor Bucureștiului ocolite până acum de asemenea prezențe. Un alt deziderat important al proiectului îl constituie sprijinirea tinerilor artiști, elevi și studenţi la școli de profil, prin implicarea lor în festival, premierea și promovarea intensivă a celor mai valoroși muzicieni.

Festivalul continuă astăzi, 12 noiembrie a.c., cu o serie de concerte ce vor avea loc începând cu ora 18.00. Accesul la eveniment este liber.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava