Concert pascal
MOPAN Suceava

În luna septembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat Campania la nivel naţional privind verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011, privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare. La acţiunea la care au participat 12 inspectorii de muncă, au fost controlați 29 de beneficiari. În urma verificărilor efectuate, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 15.000 lei.

Pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniul relațiilor de muncă valoarea amenzilor aplicate a fost de 2.000 lei.

Deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă:

*au fost folosiți zilieri minori cu 8 ore/zi contrar prevederilor art. 4, alin.2 din Legea 52/2011, republicată, deși legea menționează că zilierii minori pot lucra cu 6 ore/zi maxim.

* nu există acordul scris între zilieri și beneficiar cu privire la plata renumerației, încălcându-se prevederile art. 5, alin.2, lit.e din Legea 52/2011, republicată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava