Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto103 poze în acest set

Copreședinții USL Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) și Daniel Constantin (PC) au fost prezenți sâmbătă la un miting de susținere a candidaților social liberali la alegerile parlamentare din 9 decembrie organizat în sala mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava în fața a peste 1.000 de membri și simpatizanți USL. Alături de tripleta USL s-au aflat și alți lideri de marcă ai PSD și PNL precum Liviu Dragnea, Marian Oprișan, Radu Stroe, Cristian Adomniței, Gheorghe Nechita, Relu Fenechiu. Pe scena Casei de Cultură din Suceava au mai fost prezenţi şi liderii USL Suceava, Cătălin Nechifor, Alexandru Băişanu şi Paul Rusu, precum şi toţi candidaţii Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012.

În deschiderea mitingului electoral, liderul PSD Suceava a ţinut să le mulţumească tuturor celor prezenţi că au fost alături de USL la alegerile locale şi că au produs schimbarea şi la Suceava. „Mă uit în sală şi îmi aduc aminte de ceea ce vă spuneam acum câţiva ani. Când vă spuneam că împreună putem să devenim din noi primii. Şi am făcut-o chiar dacă atunci nu credeau foarte mulţi, şi nu credeau în primul rând ei, cei de la PDL, care se credeau pe vecie, care se credeau de la începutul şi până la sfârşitul lumii că vor stăpâni România. Şi dumneavoastră aţi avut puterea alături de noi şi am câştigat şi am făcut schimbarea şi la Suceava”. La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a ţinut să precizeze că vremea imperiului politic de carton al lui Traian Băsescu a luat sfârşit. „Ne-am săturat să vedem cum un individ ne povesteşte de cât de multe sacrificii face pentru România, iar când se duce la Bruxelles se duce în genunchi şi la lasă România la voia întâmplării”, a declarat Băişanu. El le-a transmis celor prezenţi că viitorii parlamentari USL au o mare responsabilitate, aceea de a duce în Parlament „proiectele dumneavoastră necazrile şi visurile dumnevoastră. Şi după patru ani să ne întâlnim demni faţă în faţă”.

 

 

Ponta: „Să nu uităm de ce nu i-a vrut lumea pe cei de la PDL”

 

În discursul său, liderul PSD Victor Ponta a ţinut să le transmită celor prezenţi că a fost în Suceava şi în vremuri mai grele pentru USL, „atunci când Bucovina părea cotropită de fluturi”. „Se pare că din această vară fluturii au plecat şi de aici, din Suceava, şi din Botoşani”, a spus Victor Ponta. El a ţinut să le transmită candidaţilor USL la alegerile parlamentare, dar şi membrilor PSD, PNL şi PC că nu trebuie să uite niciodată de ce populaţia României nu îi mai vrea pe cei de la PDL. „Să nu uităm de ce nu i-a vrut lumea pe cei de la PDL. Au furat, au minţit şi şi-au bătut joc de oameni. Asta înseamnă că niciodată nu trebuie să facem ca ei pentru că o să aveţi soarta lor. Trebuie să le spunem oamenilor adevărul, să spunem ce putem să facem cu adevărat, să nu promitem ceea ce nu putem face şi să le aducem aminte la oamenii că pedelistul îşi schimbă culoarea dar năravul ba”, de declarat liderul PSD . El i-a rugat pe simpatizanţii USL să înţeleagă cât de importantă este victoria la aceste alegeri parlamentare. Victor Ponta le-a transmis celor prezenţi că medicul Tiberius Brădăţan „îl va opera” pe Gheorghe Flutur, contracandidatul său, „pentru a-i scoate afacerile din cap”, precizând că acesta „va fi mai slăbit după această operaţie dar se va simţi mai bine”. Liderul USL a arătat că în ultima perioadă vede din ce în ce mai multe acuze venite din partea lui Gheorghe Flutur, printre care şi faptul că ITRS Suceava a fost desfiinţat şi că va fi mutat la Suceava. „Ce a mai spus Flutur? Că luăm pădurile şi le ducem la Iaşi. Pădurile pe care nu le-a tăiat încă Flutur vor rămâne la Suceava şi trebuie folosite în primul rând cu grijă pentru generaţiile viitoare şi pe urmă pentru dezvolarea Sucevei”, a declarat Ponta. El a adăugat că în timp ce USL şi-a propus şi va face o Românie puternică, cei de la PDL continuă şi vor continua „să mintă să mai mai fure câte ceva, adică ceea ce au făcut şi până acum”. Nu în ultimul rând, Ponta a arătat că „dincolo de Gheorghe Flutur şi Traian Băsescu”, USL va câştiga alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. „USL va avea încrederea oamenilor, dar cel mai important este să se gândească şi să vă prezinte dumneavoastră cum vedem o Românie puternică. Sunt două lucruri importante care trebuie să fie făcute în viitor. Trebuie să facem dreptate până la capăt. Nu doar că i-am scos din funcţii. Trebuie să răspundă pentru toate relele pe care le-au făcut. Şi trebuie să facem o Românie puternică. România Puternică nu există decât cu fiecare judeţ în parte, puternic, cu Suceava puternică, cu Botoşaniul, cu Iaşul, cu toată această zonă care a dat atât de multe României şi Europei şi care are dreptul să primească mult mai mult. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce a-ţi făcut şi vă rog să-i sprijiniţi pe toţi candidaţii noştri”, a încheiat Victor Ponta.

 

Crin Antonescu: Trebuie să avem o majoritate copleşitoare

 

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Crin Antonescu, a ţinut să declare că una dintre bătăliile importante pe care USL le-a câştigat anul acesta a fost cea de la alegerile locale, „bătălie câştigată strălucit” şi l-a felicitat pe Cătălin Nechifor pentru victoria de la Consiliul Judeţean şi pentru „eliberarea Bucovinei”. Crin Antonescu a preciuat că USL a câştigat şi bătălia referendumului. „În termeni democratici această bătălie a fost câştigată, pentru că niciodată 7,4 milioane de oameni nu au mai votat în România pentru un proiect şi pentru o idee”, a spus Antonescu. El a adăugat că Usl mai are trei mari bătălii, prima dintre acestea fiind cea de la alegerile parlamentare, apoi cea prin care trebuie să se asigure că voinţa alegătorilor va fi respectată, şi nu în ultimul rând bătălia prin care urmează să fie realizate proiectele USL şi punerea în practică a ceea ce aşteaptă populaţia de la această alianţă. „Bătălia noastră nu e să avem mai mult decât PDL, ARD sau cum se mai numesc ei. Bătălia noastră nu e nici măcar să avem cinzeci la sută plus unul dintre mandatele de parlamentari. Bătălia noastră este să obţinem toate voturile până la ultimul pe care îl putem obţine pentru USL, pentru că noi trebuie să avem o majoritate copleşitoare. Avem nevoie de această majoritate pentru că orice prim ministru care are în spate o majoritate solidă poate să conducă o ţară, mai ales în momente grele cum sunt cele de acum”, a declarat Antonescu.

El a mai spus că USL are nevoie de o vitorie mare pentru ca Europa să vadă în mod clar care este voinţa cetăţenilor. „ Cred că dumneavoastră trebuie să demonstraţi că românii nu vor minciunile lui Traian Băsescu şi ale Monicăi Macovei sau ale oamenilor din jurul lor. Voinţa românilor contează. În Europa toate ţările sunt cu adevărat democratice şi în momentul în care răspunsul la urne al cetăţenilor României va fi fără echivoc nimeni nu va mai pune la îndoială nici acţiunile primului ministru nici acţiunile Guvernului, nici acţiunile USL pentru că ele vor avea în spate voinţa poporului, voinţa cetăţenilor României, exprimată prin vot.

Nu putem permite şi nu vom permite ca voinţa românilor să fie ignorată sau batjocorită de nimeni. Dacă o majoritate a cetăţenilor români cu drept de vot vor vota candidaţii USL, nici Traian Băsescu nici  nimeni pe lumea asta nu va putea investi un alt guvern decât un guvern USL. Dacă majoritatea românilor îşi vor exprima voturile în favoarea USL, acest Guvern USL nu va avea decât o singură variantă pentru premier: Victor Ponta”, a mai declarat liderul PNL.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava