Concert pascal
MOPAN Suceava

Camera de Comerț și Industrie Suceava şi cotidianul Monitorul de Suceava au organizat marţi seara prima ediţie a “Galei Top 10 Suceveni”. Evenimentul a avut loc la Conacul Domnesc din Şcheia, la Gală fiind prezenţi oameni de afaceri, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, ai instituţiilor publice, medici, dar şi numeroşi alţii care au ţinut să fie alături de cei pe care Camera de Comerţ şi Industrie şi Monitorul de Suceava au ţinut să-i premieze pentru realizările deosebite din cursul acestui an. Printre cei premiaţi nu au fost politicieni. Au fost oameni simpli, scriitori, preoţi, sau organizaţii care prin ceea ce au făcut în cursul anului 2012 au demonstrat prin ceea ce au făcut că merită să fie evidenţiaţi şi prezentaţi opiniei publice. Gala de marţi seara a avut şi un scop caritabil, având în vedere că fondurile strânse de toţi cei care au fost invitaţi la eveniment, precum şi banii din donaţii, au ajuns la un copil bolnav de leucemie. Este vorba despre Marian Sâicu, din Zvoriştea, care are doar nouă ani, iar de câteva luni a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Marian stă mai mult prin spitale, iar starea sa se înrăutăţeşte de la zi la alta. Mai mult, părinţii lui Marian sunt nevoţi să de descurce doar cu 394 de lei pe lună, banii din alocaţia copilului şi pensia de boală a tatălui.

Mai trebuie spus că fiecare dintre cei care au fost incluşi în topul de anul acesta au primit premii în bani.

De precizat că publicul prezent la această Gală a avut posibilitatea să aleagă pe cel care considerau că merită marele premiu. Acesta a revenit stareţului mănăstirii Bogdana, preotul arhimandrit Iustin Dragomir.

Gala Top 10 Suceveni a fost prezentată de primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc şi redactorul şef al cotidianului Monitorul de Suceava, Tiberiu Avram. Materiale în care au fost prezentate cei zece premiaţi, precum şi cazul umanitar, au fost realizate de Sergiu Rusu, Daniela Micuţariu, cu sprijinul lui Mugur Moscaliuc şi Cornel Acasandre.

Vă prezentăm în continuare premianţii primei Gale Top 10 Suceveni

Ion Drăguşanul pentru „Povestea aşezărilor bucovinene” – Una dintre cărţile fundamentale necesare cunoaşterii spiritualităţii bucovinene este „Povestea aşezărilor bucovinene”, care prezintă în mai multe volume 288 de vetre de locuire din perimetrul bucovinean.
Autorul acestei lucrări, scriitorul Ion Drăguşanul, este unul dintre cei care s-a arătat a fi (aşa cum scria cândva Constantin Loghin) „vrednic de Bucovina”.

Gabriel Puiu Florea – Este preot în comuna Cornu Luncii. După ce şase case din localitate au fost mistuite de flăcări, iar autorităţile au dat din umeri la iniţiativa preotului Florea de a achiziţiona o maşină de pompieri pentru comună, faţa bisericească şi-a vândut tractorul şi a cumpărat tocmai din Franţa o maşină de pompieri pentru enoriaşii săi, maşină cu care intervine la incendii, alături de echipa de voluntari pe care a format-o, dar şi îi ajută pe oameni la diferite treburi gospodăreşti.

Al treilea şi al patrulea caz au fost prezentate împreună, fiind vorba despre doi actuali studenţi, ambii din Fălticeni, care la 17, respectiv 18 ani au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului Fălticeni. Este vorba despre doi elevi de la Nicu Gane. Bogdan Baciu a fost desemnat elevul anului 2011 şi a fost ales delegat de tineret la ONU, fiind cel mai tânăr reprezentant al vreunui stat la acel nivel. Constantin Popa a câştigat în urmă cu câteva luni medalia de aur la olimpiada internaţională de geografie, după ce, la ediţiile anterioare, a obţinut medalii de argint şi bronz.

Al cincilea caz este cel al lui Paul Balahura, cel care a salvat o adolescentă care a vrut să se sinucidă în apele râului Suceava. Paul Balahura, lucrează la SMURD Suceava şi nu a mai aşteptat sosirea colegilor care ar fi trebuit să salveze victima din apele râului Suceava.

Al şaselea premiu a fost acordat preşedintelui Salvaţi Copiii, Camelia Iordache şi pompierului Mircea Petriuc. Aceştia, împreună cu voluntarii de la Salvaţi Copiii şi pompierii de la ISU Suceava au iniţiat un proiect prin care vor să construiască o casă unei familii cu patru copiii din oraşul Liteni. Până când vor reuşi să strângă fondurile necesare, cu donaţiile pe care le-au primit până în prezent, premiaţii Galei Top 10 Suceveni au reuşit, până în moment să izoleze căsuţa în care locuieşte în momentul de faţă familia din Liteni.

Cel de-al şaptelea caz îl prezintă pe unul dintre profesorii de sport din Suceava, Ioan Drăgoiu, care a donat bani din salariul său pentru a renova sala în care făceau educaţia fizică sau se antrenau zi de zi sute de elevi.

Având în vedere că sala de sport de la şcoala la care predă arăta jalnic, Ioan Drăgoiu nu a putut rămâne impasibil, sponsorizând din propriul buzunar primele lucrări de renovare.

Un alt caz vine din Marginea, o comună în care în mod sigur se întâmplă minuni. Cei premiați sunt Arcadie Boicu, reprezentantul penticostalilor din comună, şi preoţii ortodocşi: Vasile Varctic şi Vasilică Nicanor Leuştean, care împreună au reușit să mobilizeze comunitatea şi oamenii de afaceri din Marginea pentru a reconstrui mai multe case distruse de un incendiu.

Al nouălea premiu a fost acordat Clubului Rotary Suceava, atât pentru acţiunile realizate în cursul anului 2012, dar în special pentru concertul simfonic organizat anul acesta în centrul Sucevei, în faţa Palatului Administrativ, o iniţiativă pe cât de originală, pe atât de mult „gustată” de publicul sucevean.

Nu în ultimul rând, al zecelea premiu a fost acordat stareţului mănăstirii Bogdana, preotul arhimandrit Iustin Dragomir. Acesta este cel care „păstoreșete” şi cel care a iniţiat construcţia şi deschiderea aşezământului de la intrarea în Rădăuţi, acolo unde sunt îngrijiţi peste 100 de copii orfani, abandonaţi ori proveniţi din familii dezorganizate.

Monitorul de Suceava şi CCI au premiat zece suceveni de top, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava