Concert pascal
MOPAN Suceava

Ambasadorul Confederației Elvețiene, Arthur Mattli și secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman, s-au numărat printre participanții la evenimentul de marți, de la Suceava, legat de finalizarea a două proiecte pe fonduri elvețiene. Proiectele au însumat aproximativ 10 milioane de franci elvețieni și au vizat modernizarea iluminatului public și, respectiv, achiziționarea de vehicule electrice. În baza primului, au fost montate peste 4.300 de corpuri de iluminat tip LED și 38 de dispozitive zonale și a fost instalat un sistem de control la distanță al iluminatului stradal. Cu banii rezultați din economii au fost montate peste 9.200 de lămpi tip LED în 22 de unități școlare. Prin celălalt proiect s-au achiziționat 11 autovehicule, două furgonete, o automăturătoare, o autocisternă și 10 biciclete, toate electrice și s-au înființat 28 de puncte de încărcare.

Din economii au fost cumpărate cinci autobuze electrice de capacitate mică. Primarul Ion Lungu a mulțumit pentru sprijin și a afirmat că odată cu încheierea acestor proiecte, Suceava e mai verde și s-au pus bazele pentru viitorul transport electric în oraș. El a adăugat că foarte mulți cetățeni s-au arătat încîntați de modernizarea sistemului de iluminat și i-au mulțumit frumos că le-a pus ”nocturnă în fața porții”.

Ambasadorul Mattli a spus că Suceava este un model de urmat la nivel național și că, prin finanțarea diverselor proiecte, Elveția dorește să dispară discrepanțele economice și sociale între statele din interiorul Uniunii Europene. În același timp, ambasadorul a apreciat profesionalismul funcționarilor din Primăria Suceava care au elaborat proiectele pentru atragerea de fonduri externe. Arthur Mattli a precizat că se simte deja o îmbunătățire a calității mediului înconjurător. La rîndul său, secretarul de stat Sirma Caraman a spus că se văd efectele implementării celor două proiecte, iar Suceava reprezintă un exemplu de bună practică în privința calității mediului. La finalul prezentării, șase inivitați au primit diplome de excelență din partea primarului Ion Lungu.

Este vorba de ambasadorul Arthur Mattli și secretarul de stat Sirma Caraman dar și de Hugo Bruggmann-șeful Contribuției pentru Extinderea/Coeziunea Uniunii Europene din cadrul Scretariatului de stat pentru Afaceri Economice al Elveției, Marinela Ivan- Ofițer Programe Naționale, Biroul Contribuției Elvețiene din cadrul Ambasadei Elveției, Vasilica Baciu- director în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Carmen Marin – director adjunct în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. De menționat că în final cei prezenți au vizionat autobuzele electrice cumpărate cu bani elvețieni după care au făcut și o călătorie prin oraș.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava