Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că Bucovina rămâne în continuare pe podiumul destinațiilor preferate de turiști. Niculai Barbă a declarat că la finalul săptămânii trecute a avut loc o analiză cu privire la activitățile desfășurate în județul Suceava în perioada minivacanței de Paște, în special către Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina și Serviciul Salvamont.

Barbă a precizat că potrivit datelor furnizate de CNIPT Suceava, în perioada minivacanței de Paște, în județul Suceava au fost aproximativ 14.000 de turiști. El a arătat că cele mai aglomerate zone au fost Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, cu un grad de ocupare de aproape 90%, iar la mică distanță s-au clasat zonele Suceava și Putna, cu 85% și Vatra Dornei, cu 75%. „Trebuie spus că centrele și zonele de agrement din județul Suceava au fost deschise începând cu prima zi de Paște. Vorbim aici și de traseele de drumeții de pe Rarău, Via Transilvanica, complexul Ariniș, tiroliana din pasul Ciumîrna, mocănița de la Moldovița, dar și alte atracții, care au fost deschise pe întreaga perioadă a Sărbătorilor Pascale și a mini vacanței de Paște. De asemenea, Muzeele Ouălor Încondeiate de la Vama – Moldovița au fost deschise în această perioadă turiștilor”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Suceava. El a declarat că este interesant faptul că durata medie de ședere a turiștilor în perioada de Paște a fost de 3 – 4 zile, cele mai căutate structuri de cazare fiind cele din zona de munte, cu un număr mic de camere. „Este ceea ce noi ne așteptam să se întâmple. Pe lângă acest mesaj de Bucovina sigură, ca urmare a ratei mici de infectare din județul Suceava, ne așteptam ca în continuare aceste structuri de cazare cu un număr mic de camere să fie accesate, pentru că ele au fost opțiunea familiilor care și-au petrecut vacanța de Paște în Bucovina”, a declarat Niculai Barbă, care a subliniat faptul că „Bucovina este în continuare pe podium în ceea ce privește atractivitatea”.

Aproape 3.500 de vizitatori la Cetatea de Scaun și 1833 la Muzeul Satului Bucovinean

Niculai Barbă a mai spus că două obiective care au fost extrem de căutate de turiști în perioada Sărbătorilor Pascale au fost Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean. Barbă a spus că în perioada 30 aprilie – 3 mai, Cetatea de Scaun a Sucevei a înregistrat 3.453 de vizitatori, iar la Muzeul Satului Bucovinean au fost 1.833 de turiști, în aceeași perioada. „Cetatea de Scaun, ca și Muzeul Satului, au fost deschise non-stop în perioada Sărbătorilor de Paște, 30 aprilie – 3 mai, cu un program destul de generos: Cetatea de Scaun între orele 9:00 și 22:00, iar Muzeul Satului între 10:00 și 18:00”, a amintit Niculai Barbă. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a mai adăugat că în același timp, pe site-ul instituțiilor Muzeului Național al Bucovinei au fost postate activități și evenimente, informații și manifestări specifice Sărbătorilor Pascale, care au atras un număr mare de accesări.

În zonele montane nu au fost înregistrate evenimente deosebite

În același timp, Niculai Barbă a spus că nici la Serviciul Salvamont Suceava nu au fost înregistrate problemele deosebite cu turiștii care au ales zona montană a județului pentru a petrece minivacanța de Paște. „Înaintea perioadei acestei minivacanțe am făcut un apel către turiști de a respecta indicațiile celor de la Salvamont și nu am avut incidente. Ceea ce au remarcat cei de la Serviciul Public Salvamont Suceava a fost faptul că în mare parte, turiști au solicitat informații la dispeceratul Serviciului, ceea ce este un lucru foarte bun. Din păcate în continuare avem turiști care se aventurează pe trasee fără a fi echipați corespunzător, în special în zona Rarău – Pietrele Doamnei dar nu au existat incidente deosebite. Echipele noastre au acționat non-stop, atât la dispecerat cât și pe trasee, în așa fel încât pe perioada acestei vacanțe nu au avut nici un incident deosebit”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

Nu în ultimul rând, el a făcut referire și la activitatea Centrului Cultural Bucovina și a Centrului pentru Păstrarea Tradițiilor. „La Centrul Cultural, având în vedere că nu am putut să desfășurăm activitățile specifice de Paște în Bucovina, a fost pregătit un program special pe care l-au înregistrat anterior și l-au difuzat în sistemul on-line în mai multe episoade. De asemenea, Centrul pentru Conservarea Tradițiilor a avut un material cu meșterii populari și materiale on-line în care au fost prezentați meșterii care se află și acum în târgul deschis pe esplanada casei de Cultură din Suceava”, a încheiat Niculai Barbă.

Niculai Barbă: „Bucovina este în continuare pe podium în ceea ce privește atractivitatea pentru turiști”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava