MOPAN Suceava

La Suceava, Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită cu spectacole şi intrări gratuite în cinci dintre secţiile Muzeului Bucovinei. „Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă aniversare pe 18 mai, respectiv Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor”, a arătat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. Potrivit acestuia, anul acesta vor fi implicate în proiect Muzeul de Istorie Suceava, cel de Ştiinţele Naturii, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc şi Cetatea de Scaun. Pe pe lângă intrările gratuite pentru vizitare, acestea vor oferi şi spectacole de muzică românească veche, muzică clasică, jazz şi rock. La ora 18:00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, va avea loc concertul de muzică clasică susţinut de Artis Band, la ora 19:00, la Hanul Domensc trupa Trei Parale va cânta muzică veche românească, la ora 20:30 Mike Godoroja va cânta la Muzeul de Istorie, iar la ora 22:00, la Muzeul Satului Bucovinean va concerta trupa de rock Odyseey. .

„Dacă ora de deschidere pentru vizitatori este 10:00 pentru toate cele 5 locaţii, ora de închidere diferă. Muzeul de Istorie, cel de Ştiinţele Naturii şi Hanul Domnesc vor încheia programul la ora 01:00 noaptea, iar Muzeul Satului şi Cetatea la ora 23:00, pentru că sunt locaţii mai îndepărtate şi vrem să evităm orice incidente. Pe traseul Muzeul de Istorie-Cetatea de Scaun Primăria Suceava va pune la dispoziţie transportul cu microbuzele TPL” a declarat directorul Muzeului Bucovinei. În cadrul aceluiaşi proiect, pe 17 mai, la Muzeul de Istorie Suceava vor fi lansate trei cărţi care poartă sigla Editurii „Karl A. Romstorfer” a instituţiei muzeale sucevene. Este vorba de volumele Bisericile lui Ştefan cel Mare, de G. Balş, Lăzile de zestre din patrimoniul etnografic al Muzeului Bucovinei, de Aurel Prepeliuc, şi Iaşii în sec. XV-XVIII. Elemente de topografie istorică, de Cătălin Hriban.

Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită cu spectacole şi intrări gratuite la Muzeul Bucovinei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava