Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi a fost inaugurată prima variantă în lungime de 800 de metri care cuprinde și Podul Unirii peste râul Suceava din ruta alternativă Suceava-Botoșani în prezența primarului Sucevei, Ion Lungu, a președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a deputatului Ioan Bălan și a viceprimarului Lucian Harșovschi. Primarul Lungu a ținut să precizeze că ”este un moment important pentru viața orașului nostru” arătând că această variantă este destinată traficului ușor de până în 3,5 tone și va degreva cu 20% traficul spre și dinspre marile centre comerciale din zona Burdujeni.

Lungu: ”Este un moment important pentru viața orașului nostru”

”Un moment important pentru viața orașului nostru. Astăzi inaugurăm o primă variantă din ruta alternativă Suceava – Botoșani. Este vorba de varianta pentru trafic ușor, de 3,5 tone, care merge de aici de la Podul Unirii și iese pe strada Mirăuți, la intersecția cu Petru Rareș. Eu spun că într-un termen de timp rezonabil, un an și cinci luni de când am început aceste lucrări aici la Podul Unirii și cu niște costuri rezonabile spun eu, 1,5 milioane de euro a cheltuit primăria din fonduri proprii am reușit să facem Podul Unirii și această variantă de 800 de metri, pentru traficul ușor”, a spus Lungu.

El a menționat că până în iunie anul viitor va fi dată în funcțiune și cealaltă parte a rutei alternative de la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia pe strada Apeductului. ”Începând de astăzi urmează să lucrăm la un podeț pe o lungime de 25 de metri, peste pârâul Cetății și eu sper ca anul viitor, până la data de 30 iunie să dăm în funcțiune varianta pentru trafic foarte greu. Varianta oficială practic a acestei rute alternative, care vine de la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia, cea care vine de la Rădăuți cu strada Apeductului. Avem de făcut acest podeț și la fel de important avem de deviat o magistrală de termoficare. Avem făcut un proiect depus la Guvern în acest sens, pe Termoficare 2006 – 2020”, explicat primarul.

Ruta alternativă Suceava-Botoșani va joncționa cu varianta ocolitoare nr.2 a Sucevei pe ruta Cumpărătura Ipoteți – Tișăuți – Salcea

Lungu a subliniat că această rută alternativă Suceava-Botoșani se va intersecta cu varianta ocolitoare nr.2 a Sucevei pe ruta Cumpărătura Ipoteți – Tișăuți – Salcea. ”Este una dintre strategiile municipalității de a face aceste rute alternative, variante ocolitoare ale orașului. La capătul podului în partea stângă este un drum pe malul râului Suceava, de trei kilometri care duce până la Tișăuți. Acolo la Tișăuți vom veni cu varianta de ocolire nr. 2 a orașului Suceava care vine pe ruta Cumpărătura Ipoteți – Tișăuți – Salcea. Așa cum se știe acum două săptămâni, împreună cu domnul președinte Flutur s-a semnat contraxctul pentru desemarea firmei care realizează consultanța și studiul de fezabilitate pentru autostrada A7, Ploiești Bacău Pașcani Suceava – Siret. Cealaltă variantă va fi un nod de descărcare pentru autostradă. Ca atare vom lega această rută alternativă a orașului de varianta ocolitoare nr. 2. Iată că vom avea un inel ocolitor în jurul orașului. Cred că suntem unul dintre puținele orașe din România care va avea acest inel ocolitor. Este o strategie clară a municipalității de a asigura fluidizarea traficului în orașul nostru și în această zonă. Vreau să mulțumesc aici constructorului care a terminat podul într-un termen record. În patru luni podul a fost ridicat. Celor care lucrează la ruta alternativă, la drumul ocolitor ca atare și sperăm ca până anul viitor în vară să dăm definitiv această rută alternativă în funcțiune”, a relatat Lungu.

El a ținut să mulțumească președintelui CJ, Gheorghe Flutur, pentru colaborarea bună pe acest proiect precum și deputatului Ion Bălan.

Flutur: ”Ne gândim la un al cincilea pod peste râul Suceava”

”Sincer mă bucur și vă felicit domnule primar pentru această realizare care e a doua după centura ocolitoare a Sucevei. Această deviere de trafic și scoatere a unei părți din trafic din Suceava mă face să gândesc că șanse să respirăm mai ușor în municipiu, să nu mai fie atât de aglomerat se va întâmpla și datorită acestei variante de ocolire. Este al treilea pod peste râul Suceava, pentru că orașul Suceava este împărțit de acest râu. Dacă punem și podul mare de pe centura ocolitoare sunt patru. Ne gândim la al cincilea cu centura următoare. Înseamnă ceva. Discuțiile pe care le-a avut cu Primăria și le avem în continuare sunt să încercăm să deblocăm centrul Sucevei. Una dintre soluții pe care trebuie să le găsim este Cetatea, Platoul Cetății. Să putem să legăm de o stradă care să coboare și să ajungă la acest pod. Gândiți-vă la momente de vârf, Festivalul Medieval și alte evenimente, blochează efectiv centrul orașului și atunci va fi o variantă foarte eficientă de trafic spun eu. Mă uit în deal și în vale, amenajarea albiei râului Suceava este o prioritate și eu mă bucur că primarul lungu are un proiect ambițios și pentru asta pentru că va trebui să punem în siguranță zona și să o facem zonă de agrement. În orice caz e o investiție foarte foarte necesară. Va lega orașul de zona industrială și de viitorul parc industrial, pentru că aici împreună cu primăria discutăm un parteneriat în perioada următoare pentru al doilea parc industrial în zona noastră după cel de la aeroportul Salcea. Așadar se deschid niște perspective frumoase și mai ales această legătură între Suceava și Botoșani. Plus zona comercială. Sunt foarte multe magazine și ne-ar putea ajuta mai mult acest traseu să nu mai fie așa de mare aglomerația în centrul Sucevei. Felicitări domnule primar și chiar mă bucur că ați avut curajul și ați insistat foarte mult să rezolvați această variantă care va ajuta foarte mult Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Ioan Bălan: ” Aici pe podul acesta suntem într-o realitate. Într-o realitate a lucrurilor făcute bine făcute în Suceava”

”Mă bucur și eu că suntem astăzi aici la acest eveniment. Se pare că această săptămână este o săptămână a marilor realizări. În fiecare zi avem câte un proiect și săptămâna încă nu e încheiată. Uitați-vă că ceea ce facem astăzi aici este o realitate. Să știți că nu e ușor și chiar fiind în campania electorală. Unii vin cu povești, noi venim cu lucruri reale. Aici pe podul acesta suntem într-o realitate. Într-o realitate a lucrurilor făcute bine făcute în Suceava. Și credeți-mă că continuitatea, pe de o parte la Primăria municipiului Suceava, pe de altă parte la Consiliul Județean, cu Gheorghe Flutur, candidat pentru CJ, cu PNL listă pentru Consiliul Județean avem asigurată acea echipă care a realizat performanță ani la rând în municipiul Suceava”, a declarat Ioan Bălan.

Noua rută spre și dinspre centrele comerciale din Burdujeni care cuprinde și Podul Unirii a fost dată astăzi în funcțiune, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava