MOPAN Suceava

Ediţia de anul aceasta a Festivalului-concurs interjudeţean de folclor din Adâncata, „Sărbătoarea de sub brazi”, s-a bucurat de un număr de participanţi record, peste 600 de tineri artişti populari înscriindu-se în concurs. Evenimentul a avut loc duminică, 7 iunie 2015, la Căminul Cultural din comună, fiind organizat de Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” din Adâncata, în parteriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sucaeva şi Primăria Adâncata. Atât directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Băncescu”, Maria Crăciunescu, dar şi primarul din Adâncata, Viorel Cucu, au ţinut să evidenţieze prezenţa în număr tot mai mare a participanţilor la acest festival, evoluţia fiind mai mult decât vizibilă comparativ cu anii anteriori.
„Ştim cu toţii că este un festival care de acum este cunoscut în judeţ Suceava, dar şi în afara lui. Este un festival concurs interjudeţean, iar obiectivul principal urmărit este în primul rând să educăm tânăra generaţie pentru a redescoperi şi a continua tradiţiile populare româneşti. Şi vreau să mulţumesc Primăriei Adâncata, domnului primar Viorel Cucu, dar şi Consiliului Local şi tuturor sponsorilor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment”, a ţinut să precizeze Maria Crăciunescu. Ea a precizat că la ediţia de anul acesta a festivalului-concurs „Sărbătoarea de sub brazi” au participat 52 de unităţi de învăţământ din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, aproximativ 620 de participanţi evoluând duminică pe scena Căminului Cultural din Adâncata.


Îmbrăcaţi în costume populare, grupurile de copii de la cele 51 de școli au evoluat în cadrul festivalului – concurs în faţa unui juriu profesionist, format din două cadre didactice ale Colegiului Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” şi o artistă a Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Într-o sală arhiplină, festivalul a început cu spectacolul de dansuri populare oferit de un grup format din copii de clasa I de la Şcoala Generală „Ioan Băncescu” din Adâncata, continuând apoi cu recitaluri şi dansuri ale tuturor grupurilor şi interpreţilor înscrişi în concurs.
Prezent la deschiderea festivalului – concurs „Sărbătoarea de sub brazi”, primarul din Adâncata Viorel Cucu le-a urât succes tuturor participanţilor, şi a subliniat faptul că atât timp cât va fi primar al acestei comune acest eveniment va fi organizat în fiecare an.

„Mă simt onorat şi bucuros pentru că am ajuns la a opta ediţie a festivalului-concurs <Sărbătoarea de sub brazi> de la Adâncata. Sunt mândru şi onorat de prezenţa numeroasă a concurenţilor, care vin din trei judeţe Suceava, Botoşani şi Iaşi. Avem peste 600 de participanţi înscrişi care vor să demonstreze că sunt cei mai buni, iar cel mai bun trebuie să câştige. Sunt mândru că avem atât de mulţi copii foarte talentaţi înscrişi în concurs, care păstrează şi duc mai departe portul şi tradiţiile populare, şi vreau să spun că acest festival va continua cât voi fi eu primar”, a spus Viorel Cucu. El a ţinut să le mulţumească tuturor cadrelor didactice care s-au implicat în organizarea festivalului – concurs „Sărbătoarea de sub brazi”, şi în special directorului Şcolii „Ioan Băncescu”, Maria Crăciunescu. Viorel Cucu a ţinut să sublinieze faptul că acest eveniment a fost organizat doar cu fonduri din sponsorizări, mulţumindu-le tuturor celor care au fost alături de organizatori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava