Concert pascal
MOPAN Suceava

Numărul sucevenilor care se prezintă la Unitatea de Primire a Urgenţelor după ce au fost înţepaţi de căpuşe, creşte de la o zi la alta de cînd s-a încălzit vremea. Medicii trag un semnal de alarmă asupra situaţiei şi recomandă, pentru extragerea căpuşelor, prezentarea la o unitate sanitară, altfel de metode fiind periculoase şi neindicate.
„Luna trecută am avut 22 de adulţi şi 6 copii, majoritatea din mediul urban, care au ajuns la Urgenţă muşcaţi de căpuşe. În primele zile ale lunii mai s-au prezentat 6 astfel de cazuri”, a declarat dr. Tiberius Brădăţan, directorul adjunct medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava.
Medicii recomandă evitarea, pe cît posibil, a zonelor infestate cu căpuşe. Dacă, totuşi, ieşim în parc sau la grătar, este bine să purtam haine de culori deschise, care să protejeze braţele şi picioarele. Culoarea deschisă ajută prin contrast la identificarea uşoară a căpuşelor. Se recomandă, de asemenea, purtarea pantalonilor lungi.
Este recomandată şi aplicarea repetată la 1-3 ore a unui spray repelent pentru insecte pe pielea expusă (mîini, braţe, antebraţe, ceafă) sau a unui insecticid pe pantaloni, manşete, ciorapi şi pe mîneci. Pentru îndepărtarea căpuşelor trebuie să mergem la un cabinet medical.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava