Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre piloţii aeronavei militare care a adus în ţară ultimul transport de combinezoane de protecţie din Coreea de Sud a fost şi suceveanca Simona Maerean. Ministerul Apărării Naționale a evidențiat faptul că de nu mai puțin de 40 de ore de zbor a fost nevoie pentru aducerea, cât mai rapid, din Coreea de Sud în România a celor 100.000 de combinezoane de protecție. Locotenent-comandorul Simona Maierean, a fost unul din piloții care a aterizat pe aeroportul din Otopeni cu 45 de tone de echipament de protecție ce va fi folosit în lupta contra COVID19. „În astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toţi, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal. A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. A fost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers”, a declarat Simona Maierean după ce a aterizat la București.

La vârsta de 24 de ani Simona Maierean a fost prima femeie-pilot de supersonic din România, la 34, copilot pe C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.

„În urmă cu 11 ani, toată lumea urmărea îndeaproape o premieră națională: prima femeie pilot care făcea trecerea pe avionul supersonic MIG-21 LanceR. Însă, Simona Maierean considera că își făcea doar treaba. Mulțumim, Simona! Mulțumim pentru că ne reprezinți”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.
Reamintim că miercuri dimineața a sosit cel de-al treilea transport aerian, care a adus în țară aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud, cu o aeronavă C-17 Globemaster III, aparținând Capabilității de Transport Aerian Strategic (Strategic Airlift Capability), care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria.

Cele trei zboruri efectuate până în prezent au fost solicitate de Ministerul Apararii Nationale,
iar folosirea acestei capabilități, care este exploatată în comun de 14 state membre NATO și partenere, pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus, a fost o premieră în cadrul SAC. Costurile misiunii de zbor de miercuri sunt acoperite de Statele Unite ale Americii în sprijinul Guvernului României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava