Concert pascal
MOPAN Suceava

Chiar dacă trăim vremuri tulburi, aflate sub „asediul” coronavirusului, e bine să ne oprim măcar pentru o clipă și să ne amintim de oameni care au fost. Mai ales cînd ei au fost, pentru mulți ani, prezenșe obișnuite pe ecranele televizoarelor noastre sau pe frecvenșele radioului. Azi, 19 martie, se împlinesc, aproape pe nesimțite, doi ani de când cunoscutul realizator de radio și de televiziune, Andrei Gheorghe, a spus „La revedere, drum bun!” vieții, la doar 56 de ani, în urma unui infarct, amintește click.ro.

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipețk, în Rusia. Tatăl lui era român și studia la școala de aviație de acolo, o localitate aflată „la o noapte de mers cu trenul de Moscova”, iar mama, rusoaică, era chiar fata comandantului respectivei școli. La vârsta de 6 ani se muta în Constanța, împreună cu familia. Face liceul „Mircea cel Bătrân” din Constanța, la seral, apoi Facultatea de Filologie de la Universitatea București, secția rusă-engleză. Dar povestea radioului, marea lui iubire, avea să înceapă tot în Constanța. ”Nu aveam de muncă, nu aveam bani, muream de foame. Și atunci au dat ăștia de la Radio Constanța anunț, căutau redactor radio. Habar n-aveam ce înseamnă, dar m-am dus”. Așa a început drumul ce avea să-l ducă spre faimă, bani, dar, finalmente, și spre moarte, mai scrie sursa citată.

Citește articolul complet pe: https://www.click.ro/vedete/romanesti/oameni-de-care-ne-amintim-2-ani-fara-andrei-gheorghe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava