Concert pascal
MOPAN Suceava

Marți, 3 septembrie, au fost inugurate primele 96 de platforme semiîngropate de gestionare a deșeurilor menajere în municipiul Suceava. Inaugurarea s-a făcut în prezența primarului Ion Lungu, a viceprimarului Lucian Hrșovschi, a șefului adjunct de misiune a Ambasadei Finlandei, Anne M’Rabet, a reprezentaților firmei Molok Oy din Finlanda care a furnizat echipamentele moderne pentru aceste platforme și a reprezentanților operatorului local, asocierea Diasil-Ritmic. Inaugurarea s-a făcut printr-o demonstrație practică la fața locului, la platforma de pe strada Ion Vodă Viteazul, lânga Mănăstirea Sfântul Ioan.

Lungu: ”Ceea ce se întâmplă la Suceava este un moment revoluționar în ceea ce privește gestionarea deșeurilor menajere”

Primarul Lungu a declarat că ceea ce se întâmplă la Suceava este un moment revoluționar în ceea ce privește gestionarea deșeurilor menajere. ”În urma contractului pe care l-a câștigat această asociere de firme Diasil-Ritmic care este pe o perioadă de 12 ani ei trebuie să facă investiții în Suceava de 9 milioane de euro. Iată că vedem la fața locului că se fac aceste investiții. Trebuia să monteze în acest prim an 50 de containere semîngroăpate și îi felicităm că iată au montat în avans. Vor finaliza toate cele 100 de platfore semîngropate în această săptămână și deja au adus tot din Finlanda platforme îngropate încă 50 care trebuie montate în aceste an. Eu vreau să-i felicit și să-i mulțumesc firmei Molok pentru echipamentele moderne pe care ni le-a dat, Excelenței Sale doamna adjunct de ambasador pentru sprijinul pe care ni l-a dat. Se știe că țările nordice sunt campioane în ceea ce privește soluțiile pentru problemele de mediu. După modernizarea iluminatului public, transport electric, centrala pe biomasă iată și această metodă modernă de gestionare a deșeurilor”,a declarat Lungu. Primarul a adresat felicitări operatorului Diasil- Ritmic pentru seriozitatea de care dă dovada în respectarea clauzelor contractuale și pentru achiziționarea de echipamente performante. El a mai ținuut să precizeze că locațiile pentru aceste platforme au fost decise de către asociațiile de proprietari.

Curelaru: ”La fracția umedă rugămintea mea la suceveni este să nu vină cu murăturile cu tot cu zeamă și să le arunce înauntru”

Managerul firmei Diasil, Anton Curelaru, a făcut un apel către suceveni să colecteze selectiv deșeurile și să nu arunce zama de la murături în containere. ”Acest proiect a prins roade în urma licitației și chiar cu mult timp înainte când ne-am pregătit foarte serios pentru a avea succes la lcitație. Proiectul nostru, a asocierii, a avut un motto ”Suceava curată” pe care vrem să-l menținem pe toată perioada contractului care va dura cel puțin 12 ani cu investițiile cele mai mari în primii doi ani de activitate. Am avut noroc să câștigăm licitația și zic eu că au avut noroc și sucevenii pentru că noi suntem suceveni și prin noi putem transmite sucevenilor ceea ce e bine în domeniul deșeurilor și a mediului. Aș face un apel către suceveni. Acest sistem este foarte frumos și îi rog să-l respecte și să putem ajunge la colectarea selectivă a deșeurilor. La fracția umedă rugămintea mea la suceveni este să nu vină cu murăturile cu tot cu zeamă și să le arunce înauntru pentru că atunci ar crea un disconfort foarte mare și e foarte greu de înteținut curățenia”, a spus Curelaru.

50 de platforme îngropate vor fi amplasate până la finele anului

În această săptămână vor fi finalizate și celelalte patru platforme semiîngropate pentru a se ajunge la un tota de 100 iar până la sfârșitul anului vor fi amplaste și 50 de platforme îngropate, furnizate de aceeași firmă. Platformele cuprind un număr de 6 containere cu o capacitate de 3 mc fiecare, 4 pentru fracție umedă cu capac negru și 2 cu capac galben, pentru fracție uscată, conform instrucțiunilor afișate la fiecare loc de colectare. Autoritățile fac un apel către suceveni să gestioneze în mod corespunzător aceste echipamente și să păstreze curățenia orașului.

În municipiul Suceava au fost inaugurate primele platforme semiîngropate pentru gestionarea deșeurilor menajere

Gepostet von Suceava News Online am Dienstag, 3. September 2019

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava