Concert pascal
MOPAN Suceava

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor, pentru înscrierea în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2016-2017, se va face în 8 centre. Acestea au fost stabilite de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava. Evaluarea se face între 22 februarie şi 16 martie.

Activitatea este coordonată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava. Şeful Centrului, Florin Bagiu, a precizat că perioada prevăzută în metodologie, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, este 22 februarie – 16 martie, în intervalul orar 10.00-18.00. În municipiul Suceava vor funcţiona două centre de evaluare: unul la sediul CJRAE Suceava, celălalt la Liceul cu Program Sportiv Suceava. În Rădăuţi, centrul de evaluare va fi la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, iar la Fălticeni, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

La Gura Humorului, evaluările se vor realiza la Colegiul „Alexandru cel Bun”, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Silvic „Bucovina”. Pentru zona Vatra Dornei evaluarea va fi făcută la Liceul Teoretic „Ion Luca”, iar un alt centru de evaluare va fi la Liceul Tehnic “Ion Nistor” din Vicovu de Sus. Şeful Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava a precizat că evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în prezenţa părintelui sau a tutorelui legal care îl însoţeşte. Cererile prin care părinţii solicită evaluarea vor fi furnizate de psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării. Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris tot în ziua evaluării. Părinţii trebuie să prezinte următoarele documente: copie certificat de naştere şi adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia “clinic sănătos” sau “apt pentru şcoală”.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2016-2017, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava