Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul USL pentru funcţia de senator în colegiul nr. 3 Fălticeni, Ovidiu Donţu, a anunţat că recenta descoperire arheologică din comuna Baia va face parte din proiectul iniţiat de el, „Nordul Voievodal”. „Când eram gata să afirmăm că, ştim totul despre istoria judeţului Suceava, iată că o descoperire arheologică recentă ajută la rescria Istoriei României, în spaţiul de nord”, a spus Donţu, în cadrul vizitei sale la şantierul arheologic din Baia.

Prezent pe şantierul arheologic de la Baia, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a spus că în această comună a fost descoperită, în întregime, o locuinţă de acum 6.000 de ani, ce conţine unelte din piatră şi diferite vase întregibile. Tot la Baia a fost descoperită şi o parte dintr-o altă locuinţă care urmează să fie dezvelită anul viitor, precum şi mai multe complexe din alte epoci. Emil Ursu a subliniat că prin această descoperire Muzeul Bucovinei din Suceava îşi completează patrimoniul cu piese pe care nu le deţinea până în prezent, şi care sunt rare în România. „Comuna Baia se poate mândri cu o vechime de locuire ce se datează în urmă cu 6000 de ani”, a spus arheologul Emil Ursu.

Reamintim că Ovidiu Donţu a lansat acum câteva luni proiectul „Nordul Voievodal”. În opinia lui Donţu, zona comunei Baia este un areal extrem de bogat în istorie, cu mărturii de necontestat ale civilizaţiei din nordul Moldovei. Ovidiu Donţu, iniţiatorul proiectului amintit, intenţionează să includă în circuitul turistic alături de cele trei biserici voievodale din comuna Baia şi „lovitura de maestru” a directorului Emil URSU, şi anume locuinţa Precucuteni descoperită de acesta.

Ovidiu Donţu a anunţat că intenţionează să găsescă surse sigure de finanţare pentru proiectul „Nordul Voievodal”, care include obiectivele menţionate, precum şi pentru următoarele cercetări ştiinţifice în zona comunei Baia, „atât de bogată în vestigii şi izvoare istorice”.

 

Locuitorilor comunei Baia anunţă că sunt alături de candidaţii USL

Aflaţi în comuna Baia, candidaţii USL, Ovidiu Donţu şi Eugen Uricec s-au întâlnit cu sute de cetăţeni. O mare parte dintre aceştia le-au mulţumit candidaţilor USL „pentru faptul că pensiile şi alocaţiile tăiate ilegal de guvernul PDL” au revenit la valoare iniţială. Oamenii le-au cerut celor doi, ca după 10 decembrie 2012, atunci când vor merge în Parlamentul României, „să facă schimbarea până la capăt şi să scape ţara de PDL şi de Traian Băsescu. Cetăţenii au adus la cunoştinţa candidaţilor USL că o  seamă de funcţionari ai statului, rămaşi în funcţii din vremea guvernării PDL „în frunte cu Traian Băsescu blochează acţiunile Guvernului şi acest lucru dăunează ţarii şi bunăstării cetăţenilor ei”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava