Concert pascal
MOPAN Suceava

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, a căpătat personalitate juridică, ieri, la Tribunalul București. Fiecare cetățean din țară sau diaspora are acum o șansa de a contribui la proiectul PRO ROMÂNIA ALTFEL. Așa cum a titrat deja presa centrală, planul lui Victor Ponta cu Pro România este unul revoluționar pentru scena politică din România. În așteptarea deciziei Tribunalului București, în ultimele luni prin toate cătunele județului deja a început să se audă și să se vorbească despre Pro România. În multe localități au fost constituite nucleele de bază care, în perioada următoare, vor forma primele Birouri Politice Locale.

”Ne dorim o reconfigurare a modului de a face politică și o înnoire a atmosferei care trenează în societatea românească actuală; ne dorim să fim aproape de cetățeni și să putem orienta România către normalitate, crescând responsabilitatea în cheltuirea banului public și punând capăt tendinței românilor de a pleca la muncă în străinătate din lipsa de alternativă în țara lor.

Trebuie să ne unim forțele pentru a face din nou ca România să însemne „acasă” pentru cetățenii ei. Pentru asta, trebuie să venim alături și să fim uniți pentru un proiect comun, acela de a reda împreună României demnitatea! Împreună putem fi PRO ROMÂNIA, împreună trebuie să facem ca România să fie ”acasă” în fiecare sat, comună, oraș sau județ”, a afirmat unul dintre liderii Pro România Suceava.

Victor Ponta a explicat la București că organizarea Pro România va fi pe modelul mișcării ”En Marche!” din Franța, partid politic care l-a adus pe Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

În politică ”En Marche!” a adus o serie de noutăți, pe care Pro România le dorește implementate și în România:

1. Mișcarea de tip ”En Marche!” promovează așa numita a treia cale în politică, partidul nefiind nici de dreapta, nici de stânga. Un astfel de partid preia o parte din politicile de stânga și cele de dreapta, pentru ca apoi să le înglobeze în propria politică. Dacă ne uităm în istoricul recent al lui Victor Ponta, atâta timp cât a fost premier era considerat ”cel mai de dreapta premier al unui partid de stânga”.

2. Mișcarea de tip ”En Marche!” nu interzice membrilor săi să facă parte alte partide politice, pe considerentul că rolul unui om politic este de a-și reprezenta electoratul și nu de a vota conform liniei politice dictate de un partid.

3. Mișcarea de tip ”En Marche!” nu își obligă membrii la cotizații lunare sau anuale. Totul se desfășoară pe bază de donații primite din partea simpatizanților sau membrilor de partid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava