Concert pascal
MOPAN Suceava

12 unități de învățământ din diferite județe au fost premiate în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020 cu premii în valoare totală de 1200 euro pentru organizarea constantă de acțiuni de educație pentru mediu și protejare a mediului adresate elevilor proprii. Acțiunile celor 12 unități de învățământ au făcut parte din MODULUL 2 – Educație continuă de mediu – organizat la nivel național de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci și a însemnat participarea a 10.627 elevi la acțiuni de educație și protejare a mediului, au fost colectate în vederea reciclării 5.836 kilograme hârtie, 724 kilograme sticlă, 329 saci PET-uri și 143 saci doze/conserve metal/aluminiu.

MODULUL 2 – Educație continuă de mediu a fost dezvoltat ulterior competiției naționale “MAREA VOLUNTARIADĂ NAȚIONALĂ DE MEDIU A ȘCOLARILOR, 2019!” organizată în perioada aprilie-mai 2019, ocazie cu care 42.000 elevi, din 105 unități de învățământ, din 22 județe, au participat la 6.858 acțiuni legate de protejarea mediului.

Cele 12 unități de învățământ participante la modul și premiate sunt: Școala Gimnazială “Mihai Drăgan” jud. Bacău, Liceul Teoretic “Nichita Stănescu” București, Școala Gimnazială 20 jud.Galați, Școala Gimnazială Vîrteșcoiu jud.Vrancea, Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sf. Andrei” jud.Suceava, Școala Gimnazială “Nicu Constantinescu” jud.Buzău, Școala Gimnazială “Elena Doamna” jud.Teleorman, Liceul Teoretic „Jean Monnet” București, Școala Gimnazială „George Poboran” jud.Olt, Școala Gimnazială Coșoveni jud.Dolj, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” jud.Galați și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” jud.Dolj.

„Există câteva competiții de mediu organizate în fiecare an de diverse organizații, însă multe dintre acestea sunt punctuale. Sunt organizate într-o perioadă anume și apoi se reiau anul următor. Noi ne-am dorit ca unitățile de învățământ participante la competiția noastră de mediu să continue tot anul acțiunile de educație pentru mediu și de protejare a mediului adresate elevilor proprii. Astfel, le-am propus unităților de învățământ selectate pentru competiție să participe și la Modulul 2 al proiectului – Educație continuă de mediu, ocazie cu care 12 dintre acestea au câștigat și premii pentru școală de câte 100 euro fiecare.” a spus Bogdan Istrate, Președintele Asociației Semper Musica Filiala Tecuci.

“Marea Voluntariadă națională de mediu a școlarilor, 2019!” este un proiect organizat de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, în parteneriat cu Asociația Semper Musica București, finanțat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociația Serviciul Apel în cadrul unui parteneriat internațional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR.

Despre Semper Musica FILIALA TECUCI

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci  a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului Voluntar de Tecuci!, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea unui oraș în care tinerii tecuceni SE IMPLICĂ, MOBILIZEAZĂ comunitatea ȘI REZOLVĂ problemele celor în dificultate. Asociaţia a beneficiat pânâ în prezent de sprijin din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, FARE Network International, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi şi diverşilor donatori firme sau individuali din Tecuci.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava