Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai bine de 1000 de cereri au fost depuse în judeţul Suceava în primele două zile ale etapei întâi de înscriere în clasa pregătitoare. Cele mai multe sunt pentru copii cu vârsta de şase ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv. Prima etapă a înscrierilor se încheie pe 26 martie. În județ sunt propuse 350 de clase cu un total de aproximativ 6.500 de elevi.

Potrivit situaţiei preliminare întocmite de MEN, în zilele de 8 şi 9 martie 2018, în județul Suceava au fost depuse 1019 cereri de înscriere în învăţământul primar din judeţul Suceava. 892 de cereri sunt pentru înscrierea copiilor cu vârsta de şase ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 127 de cereri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de 6 ani, împliniți începând cu data de 1 septembrie 2018.

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava