Concert pascal
MOPAN Suceava

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a înregistrat un număr de 20.293 de înscrieri în cele două sesiuni de admitere, din iulie și septembrie 2023, față de 19.944 în 2022. În sesiunea din iulie s-au depus 17.514 dosare, 14.319 pentru studii de licență și 3.195 pentru studii de master. În sesiunea din luna septembrie au fost depuse 2779 de dosare, 2341 pentru studii de licență și 438 pentru studii de master.

Pentru studiile de licență, cea mai căutată specializare la admiterea din iulie organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost Psihologie, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, unde s-a înregistrat o concurență de 7,78 candidați pe un loc bugetat. În topul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Informatică economică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – 7,00 candidați pe un loc bugetat și Comunicare și relații publice (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 6,19 candidați pe un loc bugetat. Cele mai căutate programe de master au fost Psihologie clinică și psihoterapie (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației) – 4 candidați pe un loc bugetat, Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației) – 3,68 candidați pe un loc bugetat și Securitate comunitară și controlul violenței (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 3 candidați pe un loc bugetat.

La sesiunea de admitere pentru studii de licență din septembrie, specializările cu cea mai mare concurență au fost Chimie medicală (Facultatea de Chimie), cu 5 candidați pe un loc bugetat, urmată de Administrație publică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), cu 4 candidați pe un loc bugetat și Marketing (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), cu 3 candidați pe un loc bugetat. Programele de master cu cea mai mare căutare au fost Managementul resurselor umane (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – 5 candidați pe un loc bugetat, Filosofie aplicată și management cultural (Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice) – 4 candidați pe un loc bugetat și Laborator medical (Facultatea de Biologie) – 2,33 candidați pe un loc bugetat. Facultățile de Drept și Informatică nu au organizat admitere în luna septembrie, toate locurile fiind ocupate încă din sesiunea din iulie.

În urma redistribuirilor care vor avea loc în perioada următoare, toate locurile bugetate vor fi ocupate la nivel de Universitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava