Concert pascal
MOPAN Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute, la Luncuşoara, comuna Udeşti, peste 200 de copii au jucat partide de rugby tag în cadrul ediţiei a VII-a a competiţiei “Scutul Bucovinei”. Localitatea Udeşti este locul care a dat sportului sucevean doi mari oameni de sport Dumitru Negru şi Viorel Negru, jucători care au reprezentat rugbyul în calitate de jucători şi care susţinut economic  mereu activitatea  sportivă. Şi pe această cale le mulţumim din nou pentru    sprijinul acordat, iar pentru tinerii  jucători   suntem siguri că deja reprezintă  modele de urmat în viaţă.

Au fost participanţi de la categoriile U10, U12, U14 şi rugby 7 U15, componenţi ai echipelor CSS Bârlad, CSS Gura Humorului, CSM Suceava, LPS Suceava, Şcoala Gimnazială Ipoteşti, Şcoala Gimnaziala Udeşti, Şcoala Gimnaziala Cornu Luncii şi Clubul “Venus” Rugby Piatra Neamţ.

Evenimentul a fost organizat de Şcoala Gimnaziala “Acad. H. Mihăescu-Udeşti” (profesor Codrin Prorociuc), împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava (Inspector Petru Enache) şi Primăria Udeşti. Competitia a beneficiat şi de sprijinul Federaţiei Române de Rugby, reprezentate de Directorul Regional de Dezvoltare Gabriela Surmei-Bălan.

Competiţia „Scutul Bucovinei”  reprezintă  mai mult decât o competiţie sportivă, este un proiect al cărui scop constă în menţinerea şi  dezvoltarea rugbiului în Bucovina.

Unul dintre principalele obiectivele ale proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de practicanţi ai jocului de rugby și a interesului autorităţilor locale şi a mediului de afaceri, pentru selecţia şi promovare a tinerilor jucători în echipele care joacă în Campionatele Naţionale.

Ziua dedicata rugbyului s-a încheiat cu premierea tuturor participanţilor, care au primit diverse articole sportive din partea organizatorilor şi sponsorilor.

,,Mă bucur că au partipat un număr mare de copii atât din judeţ, cât şi din Piara Neamţ şi Bârlad. Cred că ne-am atins scopul, acela de a promova jocul de rugby şi sunt mulţumit că la acest turneu ne-am bucurat de o vreme frumoasă şi de prezenţa spectatorilor din localitate. Mulţumesc colegilor care m-au sprijinit sub diferite forme în organizare. Consider că sportul a avut de câştigat, sper ca în curând să vorbim despre tineri jucători descoperiţi aici care să ne reprezinte în cele mai mari competiţii. Sper ca în viitor să mai organizăm asemenea activităţi în această localitate unde ne bucuram de sprijinul autorităţilor,, a declarat profesorul Codrin Prorociuc.

,,Ediţia a VII-a a Scutul Bucovinei reprezinta un nou început, începând cu anul 2009 în fiecare an am reuşit să evidenţiem mai mulţi jucători care au facut ulterior  parte din echipele care ne reprezintă în competiţiile naţionale,, a afirmat, Petru Enache Inspector DJST Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava