Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Membrii legendarei trupe Nazareth s-au declarat încântaţi de faptul că au concertat sâmbătă seara în cadrul Festivalului “Bucovina Rock Castle” organizat în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun din Suceava. Trei dintre componenţii trupei Nazareth, Pete Agnew (chitară bas), Jimmy Murrison (chitară) şi Linton Osborne (voce) au susţinut duminică o conferinţă de presă alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.


În cadrul conferinţei de presă, basistul formaţiei, Pete Agnew, unul dintre cei care au înfiinţat trupa în anul 1968, a declarat că „a fost o plăcere să cântăm la Suceava”. El a mai precizat că îl încântă faptul că aşa cum s-a întâmplat şi la concertul de la Suceava, la concertele trupei continuă să vină foarte mulţi tineri. Pete Agnew a arătat că la festivaluri, cum este şi Bucovina Rock Castle, tinerii descoperă că „sunt trupe care chiar cântă”, şi că există şi alte stiluri de muzică.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, făcând referire la acest fesival şi la prezenţa trupei Nazareth, că „este un vis împlinit pentru judeţul Suceava”. „Trupa Nazareth a reuşit să aducă la Sucaeva un număr important de spectatori. Este una dintre trupele importante din Europa şi din lume”, a spus Nechifor.
El a precizat că nici Muzeul Bucovinei, şi nici Consiliul Judeţean Suceava nu sunt instituţii care nu au ca activitate organizarea unor astfel de festivaluri, însă reuşesc să facă evenimente importante, cum este şi Bucovina Rock Castle. „Vreau să ne preocupăm pentru ca ediţia de anul viitor să fie şi mai importantă. Şi ţin să le mulţumesc celor de la Nazareth pentru că au fost alături de noi la această ediţie a Festivalului Bucovina Rock Castle”, a precizat şeful administraţiei judeţene.
La finalul conferinţei de presă, Cătălin Nechifor le-a dăruit celor de la Nazareth o ladă de zestre din Bucovina şi câte un album cu fotografii din Suceava.


Trupa Nazareth a concertat sâmbătă seara în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei în faţa a câtorva mii de persoane.

Pete Agnew de la Nazareth: A fost o plăcere să cântăm în Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava