Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Rădăuți, Nistor Tătar, a anunțat că Piața Obor – Târgul de mașini din acest municipiu, de pe str. 1 Mai, se va redeschide începând de duminică, 14 iunie 2020. Nistor Tătar a precizat că hotărârea cu privire la redeschiderea acestui târg a fost luată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Rădăuți. Președinte al acestui comitet, Nistor Tătar a spus că în aceeași locație, în zilele de vineri va fi permisă și activitatea de comercializare a produselor agroalimentare.

El a explica că pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, autoritatea locală va lua o serie de măsuri, respectiv montarea dispozitivelor de dezinfecție a mâinilor la intrarea și ieșirea din perimetrul pieței; amplasarea unor coridoare de dirijare a fluxului de persoane, pe sensurile de intrare/ieșire, precum și amplasarea, la loc vizibil,  a afișelor privind conduita persoanelor care intră în piață. De asemenea, persoanele care intră în perimetrul pieței au obligația de respectare a măsurilor de evitare a infectării, prin purtarea obligatorie a măștii de protecție; dezinfecția mâinilor la intrare și ieșire; respectarea traseelor de afluire/defluire și evitarea aglomerării și respectarea intervalului minim de siguranță între persoane, de 1,5-2 m.

În hotărârea comitetului local pentru situații de urgență se mai precizează că nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor prevazute la art. 3 reprezintă contravenția      prevăzută la art. 65 lit. h din Legea 55/2020 (nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, stabilite conform art. 5 alin. (2) lit. d) și se sancționează conform prevederilor art. 66 din Legea 55/2020 – cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei .

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se va face de agenţii şi ofiţerii de poliţie, subofiţerii şi ofiţerii de jandarmi și poliţiştii locali.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava