MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au confiscat patru arme letale, zeci de elemente de muniție, printre care și o grenadă, capcane și arme albe deținute ilegal de trei bărbați. Arsenalul a fost confiscat în urma unei ample acțiuni de control care a avut loc în perioada 8 – 11 martie, desfășurată de  poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. În cadrul acțiunii au fost efectuate două percheziţii domiciliare, o persoană fiind reţinută şi introdusă în arestul IPJ Suceava, iar faţă de un alt bărbat dispunându-se măsura controlului judiciar.
Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, 11 martie 2017, în baza mandatului emis de Judecătoria Rădăuți, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava  au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui  bărbat de 45 de ani, din comuna Sucevița. În casa acestuia au fost identificate două arme letale, confecționate artizanal, cu țevi originale, ambele cu lunete originale, 37 cartușe de diverse calibre, 10 dispozitive de prindere a lunetei, alte două lunete, precum și mai multe piese de armă, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, bărbatul de 45 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.
De asemenea, în cadrul acţiunii, polițiștii au obținut informații cu privire la faptul că un bărbat de 67 ani şi fiul acestuia, de 32 ani, ambii din comuna Bilca, dețin ilegal la domiciliu două arme letale, respectiv o armă de vânătoare și un pistol cu glonț, pentru care intenționează să achiziționeze muniție.


În urma probatoriului administrat în cauză, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rădăuţi, a emis un mandat de percheziție domiciliară, la locuința celor doi.
Mandatul a fost pus în executare în cursul zilei de 8 martie, când polițiștii au descins la domiciliul celor doi. În bucătăria locuinței au fost identificate cele două arme care erau încărcate cu cartuş pe ţeavă.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.
Procurorul de caz a opinat pentru cercetarea în stare de libertate a bărbaţilor și aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere penală a acestora.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava