Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni nu şi-ai primit banii pentru echipament. Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – Biroul Teritorial din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava şi din cadrul Poliţiei de Frontieră Suceava s-au întâlnit miercuri cu prefectul judeţului, Florin Sinescu, căruia i-au spus că 1.278 de poliţişti suceveni nu şi-aui primit aceste drepturi. Sindicaliştii din Poliţie au arătat că suma restantă este de 2,7 milioane de lei (27 de miliarde de lei vechi). De asemenea, ei au solicitat introducerea în bugetul pentru anul 2013 a sumelor pentru dreptului de echipare şi plata acestora în tranşe lunare, cu posibilitate de regularizare a sumelor aferente în trimestrul IV al anului.

Pe de altă parte, trebuie spus că în cursul zilei de marţi, reprezentanţii sindicatelor afiliate la CNS Cartel „ALFA”-Filiala Suceava au pichetat sediul Prefecturii Suceava. Sindicaliştii i-au înmânat prefectului revendicări referitoare la modificarea Legii educaţiei naţionale, a Legii dialogului social, deblocarea posturilor din sectorul bugetar şi crearea de noi locuri de muncă, modificarea şi aplicarea Legii salarizării unice pentru sectorul bugetar şi majorarea salariului minim pe economie în anul 2013 la cel puţin 850 lei/lună, abrogarea Ordonanţei de Guvern cu privire la plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar. Sindicaliştii au mai cerut şi deschiderea pieţii interne prin acordarea unui procent din piaţa de produse româneşti parafarmaceutice plătite de la bugetul de stat pentru produsele fabricate de către SC Genko Med Group SA Suceava.

În ceea ce-l priveşte pe prefectul Florin Sinescu, acesta a declarat că  „ Îi asigur pe reprezentanţii locali ai sindicatelor de o deplină colaborare în relaţia cu Instituţia Prefectului şi de întreaga mea disponibilitate pentru dialog”. El a mai spus că în cursul zilei de joi a convocat şedinţa Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia vor fi analizate problemele cu care se confruntă membrii Sindicatului judeţean al Angajaţilor din Asistenţa Socială.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava