Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului Mişcarea Populară, Corneliu Popovici, i-a sugerat liderului PDL Vasile Blaga şi întregi conduceri a acestei formaţiuni politice să renunţe la candidatura prim-vicepreşedintelui democrat liberalilor suceveni, Orest Onofrei, la alegerile europarlamentare. „Candidatura acestuia va face de râs PDL-ul. Solicitarea noastră are un fundament real şi serios şi se bazează exclusiv pe nerealizările domnului Orest Onofrei, atâta timp cât a îndeplinit importante funcţii la nivel naţional şi judeţean”, a spus Popovici. El a adăugat că în perioada în care Orest Onofrei a fost prefectul judeţului Suceava a coabitat intens cu PSD-ul, însă în dreptul fostului prefect nu se poate consemna nici o realizare notabilă pentru suceveni. „În fapt, exerciţiul coabitării cu PSD-ul i-a intrat în reflex domnului Orest Onofrei, declaraţiile domniei sale având acest lucru clar ca lumina zilei. Cum este posibil să declari public că nu faci opoziţie în Suceava, pentru că nu ai la ce?”, s-a întrebat liderul PMP Suceava. El a arătat că Orest Onofrei a declarat recent că nu are cum să facă opoziţie în judeţ, deşi la începutul acestui an majoritatea primarilor PDL au fost flagrant nedreptăţiti la împărţirea banilor de către actuala conducere USL a Consiliului Judeţean. Corneliu Popovici a subliniat că atunci când primarilor PDL nu le erau alocate fonduri de către administraţia judeţeană nu a văzut nici un gest politic din partea lui Orest Onofrei prin care să le ia apărarea acestora. „De ce nu s-a întâmplat acest lucru? De dragul coabitării, evident. Cu ce obraz se va duce domnul Orest Onofrei, la primari cerându-le votul încă o dată, în condiţiile în care nu i-a păsat şi nu-i pasă de ei?

Se pare că, domnul Orest Onofrei nu a înţeles lecţia umilitoare pe care a primit-o la alegerile din 2012, inclusiv pe plaiurile sale natale şi se chinuie să-şi capete statutul de <strigoi al politicii sucevene> prin declaraţii fără substanţă şi fără fundament”, a mai declarat Corneliu Popovici. El consideră că dată Biroul Permanent Naţional al PDL nu va ţine cont de „sugestia colegială şi prietenească” făcută cu privire la Orest Onofrei, membrii PMP Suceava se vor bucura şi mai mult de această decizie. El a explicat că prezenţa lui Orest Onofrei pe listele PDL pentru Parlamentul European nu va face altceva decât să ajute PMP Suceava să-şi îndeplinească obiectivul pe care îl au în judeţ, şi anume acela de a realiza un procent ridicat la alegerile europarlamentare.

Popovici îl sfătuieşte pe liderul PDL Vasile Blaga să renunţa la candidatura lui Orest Onofrei la europarlamentare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava