Prefectura Suceava a transmis că în contextul evoluției epidemiologice actuale, și anume creșterea numărului de paturi ocupate la Spitalul Județean de Urgențe “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și la Spitalul Municipal “Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți, precum și creșterea numărului de localități în care se înregistrează cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID- 19, se impune asigurarea unei capacități de testare ridicate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

„Ținând cont că în sprijinul acestei activități au fost detașați 3 medici și 10 asistente medicale din rețeaua școlară, am solicitat conducerii Direcției de Sănătate Publică să efectueze o dimensionare corespunzătoare a personalului în cadrul direcției astfel încât să fie asigurată efectuarea testelor Covid- 19 pe parcursul întregii săptămâni, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru ca anchetele epidemiologice să se desfășoare cu rapiditate, cu respectarea prevederilor imperative ale ordinelor ministrului sănătății. DSP Suceava va comunica către CJCCI și Prefectură, în fiecare zi de vineri pentru săptămâna care urmează, programarea personalului”, a spus prefectul Alexandru Moldovan într-un comunicat de presă.

El a spus că prin aceeași adresă a solicitat instituirea unor linii telefonice care să fie funcționale 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, pe toată perioada stării de alertă.

Moldovan a mai spus că toate datele și măsurile solicitate prin adresa transmisă Direcției de Sănătate Publică Suceava vor constitui obiectul raportului săptămânal pe care această instituție îl va prezenta în ședințele extraordinare ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul județului Suceava a ținut să mulțumească tuturor celor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă. „Fac un apel către toți cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi. Este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ”, a încheiat Alexandru Moldovan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava