Concert pascal
MOPAN Suceava

Întrevedere a viceprim-ministrului Viorel Ștefan cu directorul general al Agenției pentru Energie Nucleară, William Magwood

Viceprim-ministrul României, Viorel Ștefan, a avut astăzi o întrevedere cu William Magwood, Director General al Agenției pentru Energie Nucleară (NEA – Nuclear Energy Agency) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Directorul general al NEA vizitează în aceste zile România în contextul pregătirii Conferinței Ministeriale Regionale privind Energia, Tehnologia Nucleară și Managementul Deșeurilor Radioactive ce va fi găzduită la București, de către Guvernul României în cooperare cu Agenția pentru Energie Nucleară, în perioada 25-26 octombrie.

Viceprim-ministrul Viorel Ștefan a reiterat sprijinul Guvernului pentru organizarea Conferinței Ministeriale Regionale, despre care a spus că este o inițiativă bine venită în contextul aderării României la NEA, precum și un pas important în cadrul demersurilor făcute de România în realizarea obiectivului strategic privind aderarea la OCDE.

La rândul său, directorul general al NEA, William Magwood, a subliniat importanța prezenței României în rândurile membrilor Agenției pentru Energie Nucleară, menționând că dorește realizarea unui plan concret pentru cooperarea regională în domeniul politicii energetice.

În cadrul întrevederii, viceprim-ministrul Viorel Ștefan a subliniat că rolul energiei nucleare este unul evident în sistemul energetic, fiind esențial pe termen lung în atingerea țintelor de reducere a emisiilor de carbon în conformitate cu strategia și politicile energetice europene. Statutul României ca membru NEA confirmă faptul că țara noastră îndeplinește standardele internaționale în elaborarea, coordonarea și implementarea politicilor de dezvoltare a industriei energetice, toate aceste aspecte reprezentând o prioritate pentru noi.

Informații suplimentare:

România a aderat la Agenţia pentru Energie Nucleară (AEN/NEA), la 8 iunie 2017, prin schimb de scrisori, iar finalizarea procesului intern de aderare s-a realizat în luna octombrie 2017.

Agenţia pentru Energie Nucleară este o agenţie interguvernamentală care funcţionează sub egida OCDE și care facilitează cooperarea între statele cu infrastructuri şi tehnologii nucleare avansate, în materie de siguranță nucleară, precum şi în domenii conexe: tehnologie, cercetare, mediu şi legislaţie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava