MOPAN Suceava

AGERPRES lansează pe 30 noiembrie la sediul ONU, în New York, primul Facebook Messenger NewsBot din România, AGERPRES NewsBot, precum și documentarul video „Tărâmul dintre ape”, o poveste, despre Delta Dunării, spusă de oameni pentru care România va fi mereu acasă.

Premierele au loc în cadrul evenimentului organizat de către Agenția Națională de Presă AGERPRES și Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

AGERPRES NewsBot îi ajută pe utilizatorii de Facebook să identifice cele mai importante știri ale agenției, într-un mod ușor, interactiv și practic. Astfel, cei care vor accesa AGERPRES NewsBot, vor putea citi, utilizând Facebook Messenger, știri în limba engleză din domeniile cultură, economic, politică și sport. Mai mult, utilizatorii AGERPRES NewsBot se pot abona la un rezumat săptămânal al celor mai importante știri, care va fi livrat în fiecare zi de duminică la ora 15:00. În România, AGERPRES NewsBot va fi disponibil începând cu data de 1 decembrie, ora 13:00. De asemenea, în curând, va fi disponibilă și varianta în limba română a acestuia.

AGERPRES NewsBot este parte a proiectului AGERPRES Innovation Lab, o iniţiativă a Agenției Naționale de Presă dedicată creării unui mediu de inovare, care vizează testarea şi implementarea celor mai noi tehnici de productie şi distribuţie media la nivel național și internațional. Printre proiectele AGERPRES Innovation Lab se regăsesc implementarea unui NewsBot pe Facebook Messenger şi crearea unui nou conţinut bazat pe arhiva fotografică AGERPRES.

Documentarul video „Tărâmul dintre ape”, ce va fi prezentat în premieră la ONU, nu este doar o monografie a localităţilor care, de-a lungul istoriei, au fost strâns legate de destinul unei naţiuni, ci un material care provoacă la o călătorie într-o lume în care totul pare desprins din alte timpuri și unde încercarea vine dintr-o singură întrebare: ce mai poate fi salvat, conservat şi dat mai departe?

Cu ajutorul filmărilor aeriene şi al filmărilor subacvatice, echipa AGERPRES VIDEO a încercat să ilustreze cât mai bine realitatea unui loc, pe care nu îl prezentăm într-un mod turistic. Trailerul documentarului „Tărâmul dintre ape” poate fi urmărit accesând linkul: https://goo.gl/oi8ddb. De asemenea, întreg documentarul va fi disponibil online începând cu 1 decembrie, pe pagina de Facebook AGERPRES VIDEO www.facebook.com/AGERPRESVIDEO/ și pe site-ul public www.agerpres.ro.

Tot în cadrul evenimentului de la ONU, AGERPRES va expune o parte din imensa sa arhivă fotografică, imagini care ilustrează cele mai importante momente din activitatea României la ONU, principalele operațiuni de menținere a păcii la care a participat țara noastră, dar și imagini care reflectă viața cultural-artistică, socială, sportivă și politică a țării.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR), membră a Erste Group.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava