Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul va iniția o serie de întâlniri regionale cu primarii municipiilor, în care vor fi dezbătute soluțiile pentru proiectele de dezvoltare în plan local, precum și pentru cele naționale, a anunțat premierul Sorin Grindeanu la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România.

“Marile proiecte de dezvoltare trebuie discutate la nivel regional. Dumneavoastră, primarii, sunteți foarte importanți pentru comunitățile pe care le reprezentați pentru că sunteți oamenii care luați contact zi de zi cu cetățenii și rezolvați sute de probleme. /…/Marea provocare este ca, dincolo de culoarea politică, să ne canalizăm energiile în jurul marilor proiecte comune“, a afirmat prim-ministrul.

Un astfel de proiect are în vedere poziția și rolul României în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene, țara noastră susținând necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor și principiilor fundamentale ale UE. În acest sens, premierul Grindeanu a argumentat că România are nevoie în continuare de fonduri europene de coeziune pentru reducerea decalajelor de dezvoltare față de alte state membre.

Totodată, șeful Executivului a subliniat contribuția dezbaterilor regionale la  definitivarea unor proiecte legislative, precum legea salarizării unitare pentru angajații din sistemul public, precum și pentru găsirea unor soluții unitare de abordare a anumitor aspecte administrative.

În ceea ce privește legea salarizării unitare, premierul a subliniat că va fi construită o bază corectă de abordare, iar prin consultări cu administrația locală pot fi găsite soluții adecvate, astfel încât salarizarea în sectorul administrației publice să fie în concordanță cu responsabilitățile funcției.

“Am încredere că împreună cu dumneavoastră vom reuși să punem în practică toate aceste mari proiecte: fie că vorbim despre schimbări de substanță ale legislației, fie că vorbim de mari proiecte regionale, pe care să le punem în practică. Vă rog să apelați în mod direct la mine și la colegii din Cabinet. Provin din administrația publică, știu problemele cu care vă confruntați, iar ușa cabinetului meu este mereu deschisă”, a conchis șeful Executivului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava