Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto42 poze în acest set

Șoseaua de centură a Rădăuților a fost inaugurată, astăzi, în prezența premierului Ludovic Orban și urmează să fie dată în folosință. Printre participanți s-au mai aflat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prefectul Alexandru Moldovan, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, șeful Direcției de Implementare a Proiectelor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Dănuț Pilă, deputatul și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputații Ioan Balan, Dumitru Mihales și primarii din zona Rădăuți. Premierul a apreciat calitatea lucrărilor și dăruirea constructorului, UMB Spedition, care a muncit într-un ritm susținut și a finalizat investiția cu nouă luni înaintea termenului stipulat în contract. Orban a subliniat că centura nu putea fi finalizată dacă nu era trecută pe finanțare din fonduri europene. Ludovic Orban și-a anunțat iarăși sprijinul pentru proiectele importante de investiții ale județului Suceava.

„Iată că un constructor român are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu nouă luni decât prevederile contractuale. Felicit constructorul pentru mobilizare, pentru seriozitate și mai ales pentru faptul că s-a ținut de cuvânt, în discuțiile pe care le-am avut când am fost în vizită în iunie să vedem stadiul lucrărilor. Rădăuțiul și localitățile din jurul Rădăuțiului au o centură extrem de utilă care scoate traficul greu și traficul de tranziție din municipiu și dă în același timp perspective de dezvoltare, pentru că de la romani încoace s-a adeverit vorba aceea „Via vita”, drumul înseamnă viață. Drumul dă naștere la dezvoltare, la investiții. Și sunt convins că peste patru ani lucrurile se vor schimba în bine în jurul acestei centuri și vom vedea dezvoltări industriale, alte tipuri de dezvoltări, care vor contribui la dezvoltarea economică a zonei”, a declarat Ludovic Orban.

Ruta ocolitoare a Rădăuților are 16,5 kilometri, iar pe traseu s-au construit șapte sensuri giratorii, șapte poduri și două pasaje. Participanții la inaugurare au făcut un tur al noii șosele de centură. Rădăuțiul a devenit primul municipiu din România cu o șosea de centură inelară.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava