Concert pascal
MOPAN Suceava

Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, care efectuează o vizită în România, însoțit de o delegaţie economică interesată să stabilească relaţii cu parteneri economici din țara noastră.

Șeful Executivului român a evidențiat și cu acest prilej poziția economică bună pe care România o are în acest moment, înregistrând în primul trimestru al anului o creştere de 5,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut, cea mai bună la nivelul întregii Uniuni Europene. ”Dorim să menținem acest ritm și să păstrăm România stabilă și pe direcția corectă”, a declarat premierul Sorin Grindeanu. În opinia sa, pentru aceasta este nevoie ca în perioada următoare România ”să tureze la maximum motoarele” în ceea ce priveşte absorbția fondurilor europene și investiţiile. Referitor la absorbția de fonduri europene, prim-ministrul Sorin Grindeanu a menționat că toată documentația necesară pentru acreditarea Autorităților de Management a fost trimisă spre auditare, România reuşind astfel, în doar câteva luni, să recupereze din întârzierile acumulate în ultimii doi ani.

La rândul său, premierul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, a subliniat interesul investitorilor din delegaţie de a găsi în România parteneri de afaceri. Pe lângă companiile mari, de renume, care își desfăşoară activitatea pe teritoriul landului Saxonia, s-a dezvoltat, independent, și o industrie mică și mijlocie, dispusă să concureze cu aceste companii inclusiv pe piața din România. ”Ne dorim să investim acolo unde există forță de muncă disponibilă și oportunități de dezvoltare economică”, a precizat Stanislaw Tillich, subliniind că România dispune de o resursă umană bine pregătită.

Concluzia noastră este că România are șanse reale în concretizarea acestor proiecte, iar pentru aceasta este nevoie de stabilitate. Vă vom susţine în acest sens, a fost mesajul membrilor delegaţiei landului Saxonia.

Pe de altă parte,  premierul landului Saxonia a adăugat că România este extrem de importantă în ceea ce priveşte viitorul comun al statelor Uniunii Europene, fiind foarte apreciată în Germania, inclusiv la nivel înalt, atunci când se vorbeşte despre susținerea proiectului European.

Referitor la relația cu Germania, care este una strategică, premierul Sorin Grindeanu a subliniat că pentru România este deosebit de important și dialogul cu landurile, pe care dorește să îl dezvolte în continuare. Șeful Executivului s-a referit, de asemenea, la colaborarea româno-germană în domeniul educaţiei, la tradiţia bunelor relaţii ale românilor cu comunitatea sașilor, dar și la comunitatea românilor stabiliți în Saxonia, care s-au integrat foarte bine și au o contribuție importantă pentru economia germană și a landului. Premierul Sorin Grindeanu a evocat, de asemenea, faptul că România va fi invitat de onoare al Târgului de Carte din 2018, de la Leipzig, în Saxonia.

La întrevederea de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Dan Neculăescu și ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava