Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania Tarom a relat în mod oficial cursele aeriene de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Prima cursă a companiei Tarom pe ruta Bucureşti – Suceava a aterizat joi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, la bordul aeronavei fiind 27 de pasageri. Tot de joi, aeroportul este deschis în mod oficial aviaţiei comerciale, după finalizarea lucrărilor de modernizare. Aeronava Tarom a aterizat fără probleme la Suceava, la ora 13:33. Cursa aeriană a fost efectuată cu o aeronavă ATR 42, cu 48 de locuri. Printre cei care au venit la Suceava cu primul zbor Tarom după redeschiderea aeroportului s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, precum şi parlamentarii suceveni Ovidiu Donţu, Neculai Bereanu, Steliana Miron, Alexandru Băişanu şi Cezar Cioată. La sosirea pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, toţi pasagerii au primit din partea Consiliului Judeţean un certificat care atestă că au zburat cu prima cursă Tarom pe ruta Bucureşti – Suceava după reluarea zborurilor, precum şi materiale promoţionale cu Bucovina.


După ce a coborât din avion, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că primul zbor a fost fără probleme. Nechifor a ţinut să le mulţumească membrilor echipajului, amintindu-i pe comandantul Alin Savu şi şefa de cabină Argentina Rădulescu.

„Este primul zbor comercial al companiei Tarom, primul zbor oficial în regim de cursă regulată, după redeschiderea aeroportului şi după ce pe 12 noiembrie au fost aprobate şi publicate procedurile de zbor în AIP. De astăzi putem spune că am mai făcut un pas important. Suntem deschişi către aviaţia comercială în totalitate, şi vreau să spun că mă bucur pentru că avionul a fost destul de plin avionul, în condiţiile în care cursa s-a pus în vânzare de foarte puţină vreme. Însă avionul s-a umplut destul de bine şi pe sosire şi pe plecare”, a precizat Nechifor, care a adăugat că la întoarcere, cursa Suceava – Bucureşti a avut 17 pasageri.

Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că are şi un regret, personal dorindu-şi ca în avionul care a aterizat ieri la Suceava să fi fost şi fostul premier Victor Ponta.


Nechifor a mai precizat că directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, va fi prezent astăzi la o întâlnire cu reprezentanţii companiei Tarom şi cu şefii aeroporturilor din Constanţa, Timişoara şi Oradea. „Încercăm să discutăm cu Tarom pentru a găsi formula pentru a putea opera, începând din vară, şi zboruri de la Suceava către Constanţa, Timişoara şi Oradea. Sperăm să găsim înţelegere din partea companiei, pentru că de pe Suceava au mai existat curse de vară către litoral, care s-au vândut foarte bine la momentul potrivit, şi sunt convins că şi acum vor fi cereri”, a arătat şeful administraţiei judeţene. El a ţinut să-i mulţumească directorului Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa, şi întregii sale echipe, pentru suportul acordat în dezvoltarea aeroportului, adăugând că „sunt convins că am făcut ceea ce trebuie şi ceea ce aşteaptă sucevenii”.


Începând de ieri şi până pe 28 februarie 2016, Tarom va avea curse pe această rută de două ori pe săptămâna, în zilele de luni şi joi. Pentru zborurile de luni şi joi, avioanele Tarom vor pleca de la Bucureşti la ora 12:20 şi vor ateriza la Suceava la ora 13:00. Zborurile Suceava – Bucureşti vor avea loc în aceleaşi zile, cu plecare la ora 13:55 şi sosire pe Aeroportul Otopeni la ora 15:10. Tarom a anunţat şi că îşi va extinde orarul de zbor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” urmând să opereze curse aeriene zilnice pe ruta Bucureşti – Suceava şi retur. Potrivit datelor publicate de aeroportul sucevean, cursele zilnice vor fi operate de anul viitor, în perioada 1 martie – 28 octombrie. În acest interval, zborul Bucureşti – Suceava va fi seara, cu plecare de pe Otopeni la ora 21:20 şi sosire pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” la ora 22:39, în zilele de Duminică, luni, marţi, miercuri şi joi. Pentru zborul Suceava – Bucureşti, plecarea va fi dimineaţă, la ora 5:55, iar sosirea pe Aeroportul Otopeni va fi la ora 7:10.

Prima cursă Tarom pe ruta Bucureşti-Suceava a aterizat joi fără probleme pe Aeroportul "Ştefan cel Mare", 8.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava