Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Adâncata a decis să se implice în colectarea de ajutoare atât pentru refugiații din Ucraina. Primarul comunei, Viorel Cucu, a declarat că în contextul războiului din Ucraina și a valului de refugiați care se află la granița cu România, la Căminul Cultural Adâncata a fost amenajat un punct de colectare pentru cei care doresc să doneze produse alimentare, bunuri de larg consum sau de igienă personală. Viorel Cucu a ținut să evidențieze solidaritatea locuitorilor acestei comune cu refugiații din Ucraina, el precizând că mai mulți oameni de bine au cazat deja familii care au fugit din calea războiului. „În fiecare sat al comunei avem oameni de bună credință care au luat în casele lor persoane refugiate din Ucraina. Sunt mulți oameni de aici care s-au dus chiar și direct în vamă pentru a prelua refugiați care aveau nevoie de un loc unde să stea”, a spus primarul din Adâncata.

El a adăugat că în acțiunea de strângere a ajutoarelor sunt implicați și preoții din comună, care organizează colecte în rândul credincioșilor, o parte din ajutoare fiind deja trimise în zona frontierei cu Ucraina.

Viorel Cucu a amintit că la începutul săptămânii trecute Primăria Adâncata a oferit o masă caldă refugiaților aflați în zona Siret, atât celor din tabăra mobilă de pe stadionul din Siret, cât și celor care se aflau la o unitate de învățământ din acest oraș. Viorel Cucu a spus că a fost impresionat de drama celor care vin din Ucraina. „Te doare sufletul când vezi copiii și foarte multe femei tinere cu copii, toți cu lacrimi în ochi. Sunt oameni care nu mai au unde se întoarce. La ce bombardamente au fost, cred că le trebuie ani de reconstrucție a țării. Dacă lumea nu îi ajută, țările bogate și organizațiile internaționale, foarte greu vor reconstrui ceea ce s-a distrus”, a precizat primarul din Adâncata.

În final, Viorel Cucu a ținut să mulțumească tuturor celor care au răspuns apelului de a dona bani și produse pentru refugiații din Ucraina, el precizând că ajutoarele vor fi transportate periodic în zona Vămii de la Siret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava