Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Marginea are în patru proiecte finanțate cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență cu o valoare totală de aproape 13.3 milioane de lei (echivalentul a peste 2,6 milioane de euro). Primarul din Marginea, Gheorghe Lazăr, a precizat că cel mai mare proiect din cele patru are o valoare de aproape 6 milioane de lei, fiind vorba de un proiect pentru

Reabilitare termică a Liceului Tehnologic Vasile Gherasim din Marginea (Școala nr.1 – corp A).  El a arătat că obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea construcției școlii printr-o abordare integrată a eficienței energetice prin realizarea de lucrări conexe de reducere a riscului la incendiu, utilizarea sustenabilă a resurselor naturale, însoțite de lucrări de renovare energetică. Lazăr a adăugat că tot prin PNRR s-a obținut o finanțare nerambursabilă de aproape 4 milioane de lei pentru înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar.

ce va asigura colectarea separată a deşeurilor municipale care nu pot fi colectate în sistemul „door-to-door”, respectiv deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri- deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de cadavre animale, deşeuri de grădină, deşeuri din construcţii şi demolări.

Sediul Primăriei Marginea va fi reabilitat printr-un proiect de aproape 2 milioane de lei

Gheorghe Lazăr a precizat că un alt proiect cu o valoare de 1,902 milioane de lei a fost aprobat pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a sediului Primăriei Marginea. Primarul comunei a spus că în proiect lucrări ample la sediul primăriei, printre care lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat a clădirii, precum și lucrări pentru asigurarea cerințelor de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități.

Al patrulea proiect implementat de Primăria Marginea prin PNRR are o valoare de peste 820.000 de lei și a fost aprobat pentru actualizarea Planului Urbanistic General al comunei. Gheorghe Lazăr a afirmat că obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea cadrului de planificare teritorială prin documente și proceduri simplificate și digitalizate de amenajare a teritoriului, un acces sporit și transparent la documentele de planificare spațială și teritorială, în vederea asigurării unui instrument operaţional pentru administraţia publică locală. De asemenea, prin același proiect în comuna Marginea vor fi instalate și două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, care vor fi achiziționate centralizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava