Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul PDL de Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost reţinut, aseară, la ora 22.40, de procurorii DNA Bucureşti pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, şantaj şi complicitate la şantaj. Astăzi, el va fi dus la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aurel Olăren a fost reţinut după cîteva ore de audieri în dosarul în care judecătorii Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, de la Judecătoria Rădăuţi, procurorul şef Dumitru Dîmbu de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Suceava şi omul de afaceri rădăuţean Constantin Babiuc sînt cercetaţi pentru decizii nelegale în instanţă, în cauze privind proprietatea unor imobile.

Potrivit procurorilor DNA, în august 2010, Aurel Olărean a dat dispoziţie, în mod nelegal, secretarului Primăriei să semneze un contract de asistenţă juridică, în baza căruia un avocat trebuia să primească de la Primăria Rădăuţi 65.000 de euro, din care 15.000 de euro onorariu de succes şi 50.000 de euro onorariu fix, fără ca pentru atribuirea contractului să se fi organizat procedura de licitaţie. Ulterior, în 28, 29 şi 31 august 2014, Aurel Olărean l-a ameninţat pe consilierul UNPR Traian Andronachi că, în situaţia în care, în şedinţa deliberativului, nu va vota favorabil proiectul de hotărîre prin care era modificat în sensul dorit de el onorariul avocatului şi nu se va înscrie, în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali, în PDL, va dispune ca soţia acestuia să fie revocată din funcţia de conducere pe care o deţinea la o instituţie aflată în subordinea primăriei, ceea ce implica şi diminuarea drepturilor salariale.

Procurorii susţin că prin demersurile făcute în sensul aprobării, de către Consiliul Local, a majorării onorariului avocatului, Aurel Olărean vroia să scape de urmărirea penală în acest dosar. În ceea ce priveşte acuzaţia de complicitate la şantaj, DNA precizează că „în perioada 27 ianuarie 2011 – 3 aprilie 2014, primarul Aurel Olărean, împreună cu judecătorii Daniela Mariana Prandea şi Bogdan Ilarion Costică Bărbuţă, şi cu procurorul şef Dîmbu Dumitru, l-ar fi sprijinit pe omul de afaceri Constantin Babiuc să exercite presiuni pentru a determina o persoană să renunţe la dreptul de proprietate asupra unei părţi dintr-un imobil situat în municipiul Rădăuţi, avînd destinaţia de magazin alimentar şi bibliotecă, în favoarea unei alte persoane aflate în anturajul omului de afaceri”. În acest caz, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată la 17 iunie 2008, s-a admis acţiunea de revendicare prin care Primăria Rădăuţi a fost obligată să predea acel imobil persoanei apreciate de instanţă ca fiind proprietarul real. Judecătorul Bogdan Bărbuţă, procurorul Dumitru Dîmbu şi omul de afaceri Constantin Babiuc au fost arestaţi preventiv în 23 iunie, iar judecătoarea Daniela Prandea a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava