• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Miercuri, 5 septembrie, la sediul din Bruxelles al Parlamentului European va avea loc conferința intitulată „România și regiunile istorice în Anul Centenar: cultură, identitate, valori europene”, organizată cu sprijinul eurodeputatului Mircea Diaconu, la inițiativa Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”. La eveniment vor participa reprezentanți ai comunităților românești din regiunile istorice, dar și din cadrul Uniunii Europene, precum şi ai mediului academic, politic și administrativ din România și Republica Moldova.

Conferința se va desfășura sub forma unei audieri publice menită să identifice principalele probleme ale comunităților românești din regiunile istorice. Un alt punct al dezbaterilor îl va reprezenta direcția comună a mișcării unioniste și a integrării europene a Republicii Moldova.

„În pofida unor întâmplări ale ultimilor ani, sau mai bine zis, ale ultimului secol, rămân totuși infinit mai multe lucrurile care ne unesc, prin comparaţie cu diferențele care ne despart. Iar în unitatea lumii românești, care transcende granițele actuale ale României, stă cheia ieșirii noastre din labirint. În baza acestui crez personal, am răspuns propunerii făcute de Acțiunea 2012 de a reface, în spirit, pentru câteva clipe, România Mare la Bruxelles”, a mărturisit Mircea Diaconu.

În opinia europarlamentarului, comunitățile românești din regiunile istorice sunt adeseori uitate atunci când se vorbește despre românii din afară granițelor țării.

„Și în Timoc, Cernăuți, Odesa sau Basarabia trăiesc români care sunt în același timp europeni, prin cultură, și ale căror drepturi trebuie respectate. Este poate nevoie de o abordare mai implicată la nivel național, dar e foarte important ca și Uniunea Europeană să protejeze dreptul la propria cultură al tuturor minorităților și implicit al comunităților românești din diferite state membre sau partenere ale Uniunii Europene. Cultura noastră e identitatea noastră”, a adăugat Mircea Diaconu.

13:00 – 14:45

COMUNITĂȚILE ROMÂNEȘTI DIN CERNĂUȚI, TIMOC ȘI ODESA

Dl. Vasile TĂRÎŢEANU

Președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, Membru de onoare al Academiei Române

Dl. Anatol POPESCU

Președintele Asociației „Basarabia” a românilor din regiunea Odesa

Dl. Zavisa ZURZ

Președințele Asociației pentru cultură a românilor/vlahilor

„Ariadnae Filum” din Timoc

Dl. Eugen Tiberiu POPESCU

Directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni

Dl. Veaceslav ȘARAMET

Secretar de Stat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

CULTURA ȘI ISTORIA: ELEMENTE DE BAZĂ ÎN REALIZAREA COEZIUNII NAȚIONALE ȘI EUROPENE

Dl. Nicolae DABIJA

Membru al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere, Membru corespondent al Academiei de Științe a Republicii Moldova și Membru de onoare al Academiei Române, Redactor-șef „Literatura și Arta”

Dl. Anatolie PETRENCO

Directorul Institutului de Istorie Socială „ProMemoria”

BASARABIA: MIȘCAREA UNIONISTĂ ȘI INTEGRAREA EUROPEANĂ A REPUBLICII MOLDOVA

Dl. Mihai GHIMPU

Președintele Partidului Liberal, Republica Moldova

Dl. Gheorghe NEGRU

Dr. Conf., Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Republicii Moldova

Dl. George SIMION

Președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”

14:45 -16:00

Dezbatere liberă alături de reprezentanți ai autorităților locale din România și Republica Moldova, ai mediului academic din cele două state, precum și de reprezentanți ai comunităților românești din diaspora

17:00 – 19:00

RECEPȚIE COCKTAIL

MEP Restaurant

Altiero Spinelli, Bloc G, Nivel 0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava