Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Unuia dintre cei mai reputaţi profesori şi antrenor de handbal de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, Petru Brânduşe, i-au fost recunoscute meritele de comunitatea locală din oraşul său natal, Sebeş (Alba). Unul dintre cei mai buni tehniceieni suceveni în ultimii ani a fost recompensat cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului transilvănean.
“Opt foşti handbalişti cu performanţe remarcabile din Sebeş au primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Performanţele remarcabile în domeniul handbalului obţinute de cei opt foşti sportivi i-au determinat pe aleşii locali să le acorde titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sebeş, un oraş cu tradiţie în acest sport. A fost astfel răsplătită activitatea acestora ca jucători, antrenori şi profesori” s-a scris în presa din localitate.
Unul dintre  aceştia a fost profesorul Petru Brânduse, cel care a devenit între timp sucevean.
Printre manifestările închinate evenimentului a avut loc un disputat joc demonstrativ între campioana naţională de juniori I, ediţia 1973 şi o echipă reprezentativă a oraşului. Un moment inedit a fost acela în care s-a aflat în teren echipa  CSU Suceava a anilor 1975-1981 reprezentată de Ioan Pîrvu, Ionuţ Opriţa, Cornel Turianu, Vasile Bîtiu, Ioan Istrate, Alexandru Dăncilă, Petru Brânduşe, toţi sebeşeni care au apărat culorile Sucevei în perioada amintită. Au lipsit Horst Forro, regretatul Cornel Mihălţan, dar şi antrenorul formaţiei sucevene din acei ani, părintele handbalului sucevean, antrenorul Pop Şerban.
CS Universitatea Suceava a evoluat în Divizia B a handbalului românesc în perioada 1974-1981. Alături de Petru Brânduşe şi de colegii săi de echipă din Sebeş la gruparea suceveană au mai evoluat Dumitru Bernicu şi Giorge Dumitru, ambii antrenori cu renume la LPS Suceava. În perioada “romantică” şi în mod cert şi frumoasă a sportului sucevean şi chiar românesc, CSU Suceava îşi disputa jocurile oficiale pe terenurile din complexul Unirea şi la Institutul de Învăţământ Superior din Suceava, pe zgură şi asfalt.
“Anii în care echipa de handbal a Sucevei a evoluat în Divizia B au fost deosebiţi, iar jucătorii care au jucat în acele vremuri pe lângă faptul că erau foarte talenţaţo, erau şi nişte oameni deosebiţi. Iniţiativa celor din Sebeş a fost una absolut remarcabilă şi demnă de laudă şi poate că alte oraşe din România ar trebui să trateze sportivii care au contribuit la istoria cetăţii cu mai multă consideraţie” a declarat primul antrenor al echipei de handbal masculin a Sucevei, letorul universitar Pop Şerban.
O părticică din istoria handbalului sucevean s-a regăsit la Sebeş în august 2013.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava