Concert pascal
MOPAN Suceava

Apelul autorităţilor sanitare către populaţie a avut efect, dar unul destul de întîrziat. Aşa se face că abia pe ultima sută de metri, sute de persoane la care nu au ajuns cardurile de sănătate prin Poştă au dat buzna la Casa de Asigurări pentru a le ridica şi pentru a merge apoi la medicul de familie să le activeze. Instituţia şi-a prelungit programul şi va fi deschisă chiar şi de 1 mai. De sîmbătă, nu cardul naţional de sănătate devine obligatoriu.

Dat fiind numărul mare de persoane care solicită în această perioadă cardurile naţionale, peste 250 persoane zilnic, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a prelungit programul de lucru cu publicul. Sucevenii sunt aşteptaţi, de luni pînă joi, între orele 8 şi 16, iar vineri între 08 şi 14, inclusiv pe 1 mai.

Începînd cu data de 1 mai, cardul naţional de sanatate va deveni unicul instrument de validare si decontare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru asiguraţii care au intrat în posesia lui.
Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a precizat că pentru asiguraţii care nu au primit cardul de sănătate, furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar. Serviciile medicale acordate fără card de sănătate vor fi monitorizate separat.

Tot de la 01 mai, furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări care nu vor avea funcţional sistemul cardului şi nu vor valida serviciile medicale cu cardul, atunci când asiguratul se prezintă cu el, vor suporta costurile serviciilor acordate din venituri proprii.

În data de 1 mai este asigurată permanenţa la CAS Suceava pentru activitatea cu publicul. De asemenea, se asigură asistenţa tehnică, pe Compartimentul IT pentru asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale.
Furnizorii care întâmpină probleme legate de utilizarea cardului de sănătate au la dispoziţie si Helpdesk-ul din cadrul CNAS pentru a solicita lămuriri şi ajutor, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
Asiguraţii pot apela numărul de telefon inscripţionat pe cardul de sănătate pentru orice probleme sau nelămuriri legate de cardul de sănătate, de luni până vineri în intervalul 08:00 – 20:00.

Purtătorul de cuvînt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a explicat că introducerea cardului de sănătate nu modifică drepturile asiguraţilor la servicii medicale, respectiv:
– Serviciile medicale de urgenţă se vor acorda fără să fie necesară validarea cu cardul, pentru că aceste servicii se acordă atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate.
– De asemenea, copii cu vârsta până la 18 ani nu au primit card de sănătate, beneficiaza de servicii medicale conform legii. Aceste servicii se acordă necondiţionat, indiferent dacă parinţii sau tutorii legali sunt sau nu asiguraţi.
– Persoanele neasigurate beneficiază ca şi până acum de pachetul minim de servicii medicale.

Din cele 20.950 carduri nationale returnate de operatorul postal, la sediul CAS Suceava, in perioada 9 ianuarie – 29 aprilie 2015 au fost distribuite 3.976 carduri nationale persoanelor asigurate care le-au solicitat.

Program prelungit la CAS, pentru eliberarea cardurilor de sănătate, 3.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava