Praznuirea Sfantului voievod Stefan cel Mare

Programul pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanțare prin credite bancare cu garanție guvernamentală va continua şi în 2015. Guvernul a stabilit plafonul garanțiilor care pot fi emise în acest an la nivelul de 10 milioane de lei, printr-o Hotărâre adoptată astăzi.

Programul are scopul de a sprijini prin acordarea de garanții guvernamentale asociațiile de proprietari/persoane fizice care doresc să contracteze credite pentru reabilitarea termică a clădirilor, dar care întâmpină dificultăți în accesarea finanțării din cauza lipsei de garanții.

De la începutul programului şi până la sfârșitul lunii octombrie 2014 au fost acordate 23 de garanții în valoare de peste 6,4 milioane de lei.

Hotărârea de Guvern 736/2010 privind aprobarea normelor de aplicare a OUG 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanțare prin credite bancare cu garanție guvernamentală, prin care se stabilesc condiții de creditare avantajoase pentru contractarea unui credit cu garanție guvernamentală și dobândă subvenționată de către asociațiile de proprietari/persoane fizice, a fost emisă în august 2010. De asemenea, prin HG 736/2010 s-a detaliat mecanismul de aplicare, prin posibilitatea finanțării de către autoritățile publice locale a maximum 30% din valoarea execuției lucrărilor de reabilitare termică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Voteaza Juravle Ionel Adrian
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava