Concert pascal
MOPAN Suceava

Ponderea cea mai mare în lista de investiții a Primăriei municipiului Fălticeni pentru acest an o au proiectele cu fonduri europene. Așa cum a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman, la momentul actual se află în implementare patru proiecte cu finanțare europeană iar pentru alte două se va semna în curând contractele de finanțare valoarea lor fiind de aproape 40 de milioane de lei. În implementare se află proiectul integrat care vizează modernizarea și reabilitarea Parcului Prefecturii, a corpului B al Muzeului ”Ion Irimescu” și a Casei Mihail Sadoveanu, proiectul de modernizare a școlii gimnaziale nr.6 care este deja realizat în proporție de 95%, proiectul de modernizare,  extindere și reabilitare a iluminatului public și proiectul de dotare a școlilor cu tehnică de calcul și tablete. Cele două proiecte pentru care urmează să fie semnate contractele de finanțare se referă la grădinița cu program normal de pe strada Ion Dragoslav și la digitalizarea Primăriei Fălticeni și îmbunătățirea relațiilor cu cetățeanul.

”Vom depune proiecte pe domenii diverse absolut necesare respectiv învățământ, sănătate, infrastructură rutieră”

Primarul Coman a precizat că pe lângă aceste șaase proiecte majore municipalitatea mai pregătește la finanțare europeană încă șapte proiecte pentru următorul exercițiu financiar al UE 2021-2027 precum și pentru PNRR. ” Împreună cu cei de la Direcția de investiții, Direcția economică, Direcția tehnică, Direcția urbanism lucrăm la realizarea studiilor de fezabilitate  și a proiectelor tehnice. Ne dorim să depunem printre primii proiectele pentru că se aplică principiul primul venit primul servit. Ne dorim ca cea mai mare parte din documentație să fie finalizată până la debutul sesiunii de depunere a proiectelor. Analizăm domeniile prioritare, suntem în permenentă conectare cu ghidurile propuse pentru invesitții de către UE. Vom depune proiecte pe domenii diverse absolut necesare respectiv învățământ, sănătate, infrastructură rutieră și aici am în vedere străzi trotuare, piste de biciclete, parcări supraterane”, a explicat primarul.

Două hectare pentru construirea unui microparc industrial

Coman a menționat că își dorește să construiască în Fălticeni cu bani europeni un microparc industrial. ”Acestea sunt cele trei domenii prioritare dar ne dorim să realizăm cu bani europeni și un microparc industrial aici la Fălticeni. Aici avem o problemă mare pentru că din păcate de la Revoluție până acum s-a pierdut foarte mult teren. Dacă la Revoluție zona industrială adunată a municipiului Fălticeni reprezenta 48 de hectare eu în 2012 când am ajuns primar am mai găsit doar 2 hectare. Restul a  fost înstrăinat de-a lungul timpului prin diverse metode și au proprietari privați. Ne-a rămas această suprafață de teren pe care ne dorim să o utilizăm în realizarea acestui microparc industrial pentru că nu putem vorbi de un parc industrial la dimensiunile astea dar ne pregătim să depunem un proiect cu finanțare europeană și pentru acest lucru. Terenul e situat la fosta zonă a intreprinderii chimice”, a subliniat primarul de Fălticeni. Tot prin PNRR se dorește promovarea unui proiect pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Proiectele cu fonduri europene, ponderea cea mai mare în lista de investiții a Primăriei Fălticeni. Microparc industrial în zona fostei întreprinderi chimice, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava