Concert pascal
MOPAN Suceava

Medicii rezidenți vor putea să efectueze pregătirea de specialitate și în unități sanitare acreditate aflate în administrațiile publice locale, inclusiv în cabinetele medicale individuale de medicină de familie. Asta ca urmare a unei propuneri legislative pe care deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut-o în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Proiectul legislativ prevede, de asemenea, organizarea și finanțarea rezidențiatului, care a fost adoptat în Ședința de Plen din data de 13 decembrie 2018 cu 204 voturi pentru.

Acest proiect de lege face referire și la redistribuirea locurilor/posturilor rămase neocupate în urma concursului de rezidențiat pentru candidații care au avut punctajul de absolvire la examen. ”Dacă în anul 2017 au fost publicate 3.653 de locuri pentru rezidențiat, în anul 2018 cifra a fost majorată la 4.000, iar anul acesta au fost scoase la concurs 5.415 locuri, suplimentate ulterior cu alte 300 de locuri. Astfel s-au realizat premizele pentru reducerea deficitului de medici specialiști din România.  Legislația actuală și politicile de sănătate ale Guvernului României vin în sprijinul medicilor, dar mai ales al pacienților”, a mai spus Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava