Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat că a participat vineri la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfășurată la Palatul Administrativ Suceava unde alături de colegii săi a preluat amendatele ridicate la proiectul Legii Pensiilor în vederea soluționării lor.

„În noua Lege a pensiilor se menționează introducerea masteratului și doctoratului ca vechime în câmpul muncii, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. De asemenea, punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie.

Noul Proiect de lege prevede reducerea vârstei de pensionare pentru cei care muncesc în condiții deosebite. Astfel, pentru un an realizat în condiții deosebite, vârsta se reduce cu 3 luni, iar pentru un an realizat în condiții speciale, vârsta se reduce cu 6 luni. O altă modificare prevede o majorare cu 25% a punctajelor lunare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare ca nevăzători.

Conform noului proiect legislativ aflat în dezbatere, românii vor beneficia de majorarea punctului de pensie gradual la 1.265 de lei în anul 2019, la 1.775 de lei în anul 2020 şi apoi la 1.875 de lei în anul 2021”, a spus Cobuz.

Ea a arătat că în cadrul ședinței reprezentanții Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din Suceava și-au exprimat nemulțumirea vizavis de lipsa unui spațiu în care să poată organiza întâlniri periodice pentru discuții și socializare.

”De asemenea, s-a venit cu propunerea ca din bugetul administrației locale să li se aloce un procent pentru susținerea anumitor evenimente organizate de către Comitet destinate persoanelor vârstnice din Suceava.
Apreciez organizarea de astfel de dezbateri ce privesc persoanele vârstnice și consider că merită tot sprijinul din partea parlamentarilor aleși și a autorităților locale”, a conchis Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava