Concert pascal
MOPAN Suceava

Aproximativ 50 de angajați de la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Suceava (APIA) și de la cele nouă centre din județ au declanșat joi un protest spontan în fața sediului din municipiul Suceava nemulțumiți că de la 1 ianuarie 2018 angajații din teritoriu vor intra în altă grilă de salarizare comparativ cu cei din structura centrală a Agenţiei urmând să li se diminueze lefurile cu 30%.Oamenii au protestat în tăcere însă au avut asupra lor coli de hârtie cu mesaje gen « Nu discriminaţi angajaţii din teritoriu » sau « Egalitate în muncă şi drepturi salariale cu APIA central ».

”Noi nu cerem mărire de salariu la APIA ci cerem să fim pe aceeași grilă de salarizare cu care sunt și colegii noștri de la APIA central. Încă din vară ni s-a promis că vom rămâne la același salariu. În repetate rânduri colegii noștri de la Federația Națională a Sindicatelor au fost la întâlnirea cu domnul director general al agenției și cu domnul ministru și ni s-a promis din vară că totul va fi în ordine și să ne vedem de treabă și să derulăm plățile în continuare. Plăţile la ora actuală avansurile pe vegetal sunt în proporţie de 90% achitate 10 sunt diferenţa care este la teledetecţie şi la controalele de teren acum se finalizează şi vom da drumul la plăţi. Ne pare rău că avansul la sectorul zootehnic a coincis cu acest protest spontan al nostru dar îi asigurăm pe fermieri pentru că şi noi suntem fii de ţărani, fii de fermieri că nu vor fi probleme şi să ne înţeleagă că este o problemă gravă faptul că de la 1 ianuarie salariile noastre vor fi diminuate cu aproximativ 30% », a declarat șeful punctului de lucru de la Fălticeni, Eugen Iordăchescu.

« Noi în afară de faptul că gestionăm aceste fonduri europene şi ne facem datoria în mod exemplar avem câte trei norme în loc de una »

Şeful punctului de lucru APIA de la Suceava, Ionel Murariu, a declarat la rându-i că nu este echitabil ca cei din teritoriu să aibă salarii mai mici decât cei de la APIA central în condițiile în care muncesc și câte 12-13 ore pe zi. El a arătat că angajaţii din teritoriu au gestionat în ultimii 10 ani fonduri europene în valoare de 20 de miliarde de euro şi că unii s-au îmbolnăvit sau chiar au murit de atâta muncă. «Noi în afară de faptul că gestionăm aceste fonduri europene şi ne facem datoria în mod exemplar avem câte trei norme în loc de una. Ar trebui să gestionăm cam în jur de 250 de dosare şi gestionăm de la 700-800 de dosare în sus. Este cumplit ce se întâmplă. Programul nostru nu mai este de 8 ore ci de 10-12 şi chiar 13 ore şi de câte ori este nevoie stăm şi noaptea ca să putem rezolva problemele. S-a dus prea departe de treaba asta pentru că organismul poate să reziste o anumită perioadă de timp că după aceea începe să dea rateuri. Avem foarte mulţi colegi care sunt bolnavi, au probleme cu ochii, nu mai pot să lucreze la calculator iar unii au murit. În ţară anul trecut au murit peste 17 colegi şi nu de la APIA central oameni tineri care erau în puterea vârstei. Consider că la munca care este, la efortul nostru nu este corect să fim trecuţi pe o altă grilă de salarizare », a declarat Murariu. Ionel Murariu a subliniat că angajaţii simpli pierd în jur de 800 de lei la salariu iar şefii între 1.600 şi 2.800 de lei. El a mai spus că protestele vor continua şi vor îmbrăca şi alte forme dacă guvernanții nu le vor rezolva doleanțele.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava