Concert pascal
MOPAN Suceava

Aproximativ 100 de transportatori suceveni au protestat joi în faţa Prefecturii cerând diminuarea RCA-ului şi demisia şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu. Manifestaţii au scandat puţin ce-i drept „Jos Hoţii” şi „Jos ASF-ul” şi au purtat pancarte cu mesaje gen „ASF-groparul transportatorilor”, „Nu vrem RCA de 1.000 de euro pentru un Logan”, „Mafia RCA” sau „ASF=Mafia”. „Protestăm ca să scadă RCA la camioane pentru că nu mai putem face faţă cheltuielilor. Cheltuiala e mai mare ca câştigul”, a declarat un protestatar.

Opinia transportatorilor este aceea că se doreşte distrugerea capitalului autohton. Ei au arătat că multinaţionalele plătesc preţuri corecte pentru RCA exemplificând cu o companie din Cluj care a plătit 2.390 de lei pentru întreg anul în timp ce o firmă autohtonă achită de şase ori mai mult adică în jur de 18.000 de lei. Protestatarii susţin că soluţia găsită de guvern de a îngheţa tarifele RCA nu este bună întrucât RCA va fi îngheţată la nivelul actual care este extrem de mare. Printre nemulţumiţi a coborât reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul Constantin Harasim. El le-a explicat protestatarilor că le înţelege nemulţumirea arătând că şi el e supărat că plăteşte prea mult pentru poliţele RCA la cele patru maşini pe care le are. Harasim le-a promis oamenilor că le rezolvă problema spunându-le că la Suceava beneficiază de un sprijin deosebit pe zona Consiliului Judeţean. „Acum o săptămână m-am dus cu dubiţa în Germania şi mi-a luat oameni buni 700 de lei pentru RCA pentru un sfert de an. Fără proteste şi fără acţiuni de acest gen nu se rezolvă problemele. Noi aici la Suceava avem un sprijin deosebit şi pe zona Consiliului Judeţean. Vă promit că se rezolvă. Vă preiau problema pentru că şi eu sunt nemulţumit pentru că dau in salariu sau două la asigurări pentru cele trei sau chiar patru maşini pe care le am”, a spus Harasim. 

Protestatarii i-au înmânat prefectului în biroul său un memoriu cu doleanţele lor pentru a fi înaintat spre soluţionare guvernului prin poşta electronică sau poşta militară aşa cum a spus Harasim. Trebuie spus că zona centrală a municipiului Suceava a fost blocată ieri pentru câteva ore de zeci de capuri de TIR care au staţionat pe perioada protestului. În judeţul Suceava sunt 11.000 de capuri de TIR şi în jur de 1.700 de firme de transport fiind al treilea la nivel naţional.

Municipiul Suceava sub claxoanele transportatorilor. Protest apăsat în faţa Prefecturii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava