MOPAN Suceava
Galerie foto149 poze în acest set

Muzeul Satului Bucovinean s-a dovedit a fi o excelentă locaţie pentru evenimentele organizate astăzi în cadrul programului Paştele în Bucovina. Câteva mii de persoane au profitat de vremea frumoasă de afară pentru a vedea tradiţiile autentice de Paşte din Bucovina, oferite în cadrul acestui program de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina. Sucevenii şi turiştii care au ajuns astăzi la amiază la Muzeul Satului Bucovinean au avut parte de concerte de clopote şi toacă, dar şi de un spectacol extraordinar oferit de maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit o caleaşcă trasă de doi ponei, plină cu coşuri cu ouă roşii.

Alături de cei care au ales să-şi petreacă prima zi de Paşte la Muzeului Satului Bucovinean au fost preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, precum şi vicepreşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Niţă.

Evenimenele au început la biserica de lemn din muzeu, acolo unde, pentru început s-au putut auzi clopotele Bucovinei, după care a fost prezentată plecarea gospodarilor din case cu coşurile spre biserică. Tradiţiile pascale din Bucovina au continuat cu sfinţirea coşurilor, cu cântece bisericeşti şi de toacă, după care a urmat un moment în care primarul din Mănăstirea Humorului a prezentat povestea ciocnitului ouălor de Paşte. Prezent la toate aceste momente, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a alăturat gospodarilor din Mănăstirea Humorului într-un concurs de ciocnit ouă. Gheorghe Flutur a ţinut să sublinieze faptul că prin aceste tradiţii Bucovina a devenit una dintre cele mai importante destinaţii de Paşte pentru turişti, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Gospodarii în straie populare s-au deplasat apoi către scena principală din incinta Muzeului Satului Bucovinean, acolo un au continuat spectacolele de toacă, dar şi spectacolele de cântece oferite de corurile din Salcea şi Bosanci. Înainte de începerea spectacolelor, Gheorghe Flutur a împărţit ouă roşii copiilor veniţi în Muzeul Satului.

Fără doar şi poate, unele dintre cele mai aşteptate momente au fost cele două spectacole oferite de maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică, acesta urcând pentru prima dată pe scenă pentru un extraordinar recital de toacă, după care a cântat alături de fanfara Zece Prăjini.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava